PKK'nin silahlı kanadı HPG, Kars Kağızman'da askerlerle girilen çatışmada üç gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

ANF'de yer alan haberde HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG BİM) tarafından yapılan açıklamada, "gerillaların, özel harekat timlerince kurulan pusuya düşürüldüğü" savunulurken, "23 Ekim günü Kars’ın Kağızman ilçesinde göreve giden bir gerilla birimimiz özel harekat polislerinin kurduğu pusuya düşmüştür. Özel hareket timleriyle karşılaşan bu birimimiz çatışmaya girmiş ve çatışma sonucunda 3 arkadaşımız şehit düşmüştür” denildiği belirtildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'nın sitesinden yapılan açıklamada da çatışma doğrulanırken, PKK'lilerin Kağızman'daki Hidro Elektrik Santrali'ne yönelik saldırı eylemi girişimlerine işaret edilerek, "Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığının unsurları derhal olay yerine intikal ederek, santrale ait bir kamyonetle olay yerinden uzaklaşan bölücü terör örgütü mensubu teröristler ile Altıngedik Konutları Bölgesinde karşılaşmış ve teröristler Jandarma unsurlarına ateş açmışlardır. Jandarma unsurlarının, açılan ateşe ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirilmiş, dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve mühimmatı ile çok miktarda el bombası ele geçirilmiştir," denildi.

HPG, YAŞAMINI YİTİRENLERİN KİMLİKLERİNİ AÇIKLADI

HPG BİM yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgilerini de açıkladı. Çatışmada yaşamını kaybeden gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

"1992 Urmiye doğumlu, Şervan Şaho kod adlı Hamit Cihangiri; Ağrı doğumlu, Baran Ararat kod adlı Ümit Nekuş; 1995 Van doğumlu Tufan Tendürek kod adlı Habip Koç." (Demokrat Haber)