27 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbeti tam 79 gündür bilinmiyor.

Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor. 

Külter’in 30 ve 27 yaşlarındaki kardeşleri Şeyhmus ve Sabri Külter, Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’e abileri için yaptıkları başvuru ve girişimleri anlattı.  

‘KÜLTER’İN KADERİ HACI BİRLİK GİBİ OLMASIN’  

Hurşit Külter’in 27 yaşındaki kardeşi Sabri Külter, abisinin sonunun öldürülen Hacı Birlik gibi olmaması için Türkiye’nin bütün demokratik güçlerini Hurşit Külter’in akıbetini sormaya devam etmeleri çağrısında bulundu.    

2,5 aydır abisinin akıbeti hakkında bir bilgi edinemediklerini vurgulayan Sabri Külter, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı:

“Başvurabileceğimiz bütün kurumlara başvurduk ama bize herhangi bir bilgi verilmedi. Abim bize mesaj attıktan sonra bir daha haber alamadık. Üzüntüden kaç aydır evimizde doğru dürüst yemek pişirilmiyor. Abimin bir karıncaya bile zararı yoktu. Küçücük çocuklara dost gibi davranırdı.  

“Bu yaşına kadar hiç kimse abimden küçücük bir zarar görmedi. Şırnak’ta öldürülen Hacı Birlik ve abim birbirlerini çok severdi. Birlik öldürüldükten sonra abimin de psikolojisi bozuldu. İçine kapandı. Abimin kaderinin arkadaşı gibi olmaması için herkesten elini taşın altına koymasını istiyorum.”  

‘BABAANNEMİN SON İSTEĞİ TORUNUNU GÖRMEKTİ’  

Torununun kaybolduğunu kızından duyan 60 yaşındaki babaanne, 1 ay sonra hayatını kaybetmişti. Külter, babaannesi hayatını kaybetmeden önce son isteğinin torununu görmek istediğini söyleyerek şöyle devam etti:  

“Biz babaanneme üzülmesin diye Hurşit’in kaybolduğunu söylemedik. Kendisi ‘Hurşit neden artık eve gelmiyor’ dedi. Biz de babaanneme durumu anlattık. Olayı duyduktan sonra her gün torununun yolunu gözledi. Aradan 1 ay geçtikten sonra hastalandı. Babaannem Hurşit’in eve geldiğini göremeden hayatını kaybetti.”  

‘CENAZE TEŞHİSİNDE HAKARET ETTİLER’  

Cenazeleri teşhis için Şırnak’a gittiğini söyleyen Şeyhmus Külter ise polisler tarafından kendilerine hakaret ettiğini belirterek şunları söyledi:  

“Şırnak’ta bekleyen 5 cenazenin olduğunu duyduktan sonra teşhis için annemle birlikte Şırnak’a gittik. Polisler ilk başlarda bana iyi davranıyorlardı. Ama Hurşit Külter’in kardeşi olduğumu duyduktan sonra tavırları değişti. Bana neden burada olduğumu söyleyip hakaret ettiler. Abimin gözaltına alındığını tüm dünya biliyor. İnsan Hakları Derneği ile birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de başvurduk. Abimi sağ istiyoruz. Çatışma süsü vererek abimi öldüremezler. Eğer bir suçu varsa mahkeme önüne çıkartılıp yargılansın.”