Serdar Korucu / CNN TÜRK

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in gazetesinin önünde öldürülmesinin 7. yılında İstanbul Şişli'de bulunan "Ergenekon Caddesi"nin adının değiştirilmesi talebi sürüyor. Yıldönümünde caddeye sprey boya ile "Hrant Dink Caddesi" yazan Tatavla Dayanışması bu kez talebini mektupla iletti.

Öğlen saat 12:00'de Şişli Postanesi önünde toplanan Tatavla Dayanışması, Ergenekon Caddesi üzerinde bulunan adresleri "Hrant Dink Caddesi" adıyla değiştirerek hazırladıkları mektupları yolladı.

PTT'nin mektupları kabul etmesinin ardından grup basın açıklaması yaptı.

"Kardeşliğe giden yol, Hrant Dink Caddesi'nden geçiyor" denilen açıklamada, "Büyük bir karanlığın içinde kaybettiği geçmişini arayanlar ile bu karanlık geçmiş ile yüzleşmek isteyen bizler, "biz, aynı mahallenin çocukları" Ergenekon Caddesi'nde değil, Hrant Dink Caddesi'nde yürümek istiyoruz" ifadelerini kullanıldı.

Açıklamada Ergenekon Caddesi'nin Hrant Dink Caddesi'ne çevrilmesi için nedenler şöyle sıralandı:

"Altında yürüdüğümüz şu gökyüzünün hepimize ait olduğunu biliyoruz.

Başımız dik, korkmadan ya da saldırmadan birbirimizin yüzüne bakabilelim istiyoruz.

Her dinden ve her dilden insanın acısını hep birlikte anlayıp, yaslarımızı ortaklaştırmak, yaralarımızı birlikte sarmak, yeniden ortak sevinçler yaratmak istiyoruz.

Birbirimizin bayramını kutlayıp yeni yılında mutluluklar dileyebilmek istiyoruz.

Gerçekler unutulmasın diye, çocuklarımızın ismi acıyı ve sürgünü çağrıştıran okullarda okumasına, bu acıları ve baskıları hatırlatan sokaklarda, caddelerde ve mahallelerde büyümesine itirazımız var.

Bu itiraz her sabah güne pariluys, kalimera, günaydın denen mahallemizde farklılıklarımızı yitirmeyelim diye, devletin önce tehdit ettiği, sonra öldürttüğü, sonra da katillerini koruduğu ve ödüllendirdiği Hrant Dink cinayetinin ardındaki gerçekler unutulmasın diye, yeni cinayetler yaşanmasın diye."