'Adalet Yürüyüşü'de bugün Kılıçdaroğlu'na, kardeşininin cenazesindeki isyanıyla Türkiye'nin gündemine oturan ve KHK ile ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'ne 8. gününde Bolu'nun Gerede İlçesi yakınlarındaki Kazanlar Köyü mevkinden başladı.

abcgazetesi.com'da yer alan habere göre, 'Adalet Yürüyüşü'nün 8. gününde Kılıçdaroğlu'na kardeşininin cenazesindeki isyanıyla Türkiye'nin gündemine oturan ve KHK ile ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da katıldı.

'FETÖ'CÜ ARIYORLARSA AYNAYA BAKSINLAR'

Yarbay Mehmet Alkan, basına yaptığı kısa açıklamada “Benim FETÖ’cü olmam söz konusu değil. Birileri FETÖ’cü arıyorsa önce aynaya sonra sağına soluna bakmalı” dedi.

Yürüyüşe elinde kardeşinin fotoğrafının yer aldığı dövizle katılan Alkan şu ifadeleri kullandı:

"Sadece adalet istiyoruz. Bu ülkede ismi Adalet ve Kalkınma Partisi olan bir iktidar var. Ama ben ona AKP eşittir adaleti katleden parti diyorum.  Bir ülkenin iktidarı insanlarına, çocuklarına, evlatlarına, vatandaşlarına bu kadar düşmanlık yapamaz. Onları medeni ölüme mahkum edemez. Ben doğruları söyledim haykırdım diye  benim hakkımda ahlaka, hakka, hukuka, vicdan aykırı alçakça bir eylem ile beni, 'FETÖ'  torbasına atarak ihraç ettiler. 

KARDEŞİMİN CENAZESİNDE HAYKIRDIM DİYE...

Ben onlardan şunu istiyorum;  Eğer beni konuştum diye, kardeşimin cenazesinde haykırdım, doğruları söyledim diye ihraç ettiyseniz bunu açıkça söyleyin. Buna razıyım ama beni 'FETÖ' torbasına atarak ihraç etmek, alçaklıktır. Hakka, hukuka, vicdana aykırıdır. 

'BİRİLERİ FETÖ'CU ARIYORSA ÖNCE AYNAYA BAKSIN'

Benim 'FETÖ'cü olmam söz konusu değildir. Birileri 'FETÖ'cu arıyorsa önce aynaya baksın. Sonra sağına soluna baksın. KHK'lar ile sadece bana yapılan değil, binlerce askeri öğrenciye, memura, işçiye, garibanlara yapılan haksızlığı dile getirmek için bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun başlattığı bu yürüyüşe biz de eşlik edeceğiz." 

GÜNDEM OLMUŞTU

Yarbay Alkan, hayatını kaybeden kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde yaptığı konuşmada, "Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor" diyerek hükümete yüklenmişti.