Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı "Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni"nde sanatçı Resul Dindar'ın adının yazılması sanatçıyı kızdırdı.

Kendisine etkinlikle lgili 'genel Nevruz kutlamasıdır' bilgisi verildiğini ve bugün ise etkinliğin farkı bir başlıkta gerçekleştirileceğini öğrendiğini kaydeden Dindar, "Bahsi geçen etkinlikte yer almayacağımı ve bu durumu yaşamamıza sebep olanlara tavrımı net bir şekilde koyacağımı bilmenizi isterim" dedi.

Resul Dindar açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 21 Mart Cumartesi Nevruz Bayramı dolayısıyla İstanbul Abdi İpekçi'de gerçekleşecek olan etkinliğe dair bize, 'genel Nevruz kutlamasıdır' bilgisini veren ve bugün bilgim dahilinde olmadan farklı bir başlık altında gerçekleşeceğini öğrendiğim etkinlik tamamiyle organizasyonu düzenleyenlerin yanlış bilgi aktarmasından kaynaklanmıştır. Bahsi geçen etkinlikte yer almayacağımı ve bu durumu yaşamamıza sebep olanlara tavrımı net bir şekilde koyacağımı bilmenizi isterim. Kimseyi yargılamak, kırmak gibi bir niyetim olmadığı gibi belirtmek isterim ki; Hiçbir siyasi parti benim için Karadeniz değerlerimden daha üstün olmadı.Olamaz da. Önemli olan bir tarafa değil, bir duruşa sahip olmaktır.Düşünce ve kurgu için bilim adamı olmak gerekmez.Önce Vicdan sahibi olacaksın. Devletin kurum ve kuruluşlarına saygım, müziğimi evrensel alanlarda var edebildiğim müddetçe varolacaktır"

AFİŞLERDE YER ALMIŞTI

Resul Dindar'ın adı Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni'ne katılacak sanatçılar arasında yer almış, afişlerde fotoğrafı kullanılmıştı. Bugün saat 13:00'de Abdi İpekçi Spor Salonunda düzenlenecek, "Biz Birlikte Türkiye'yiz Bahar Şöleni"nde Erhan Güleryüz, Funda Arar, Kibariye , Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Rafet El Roman, Serkan Çağrı, Rojin ve 7 Cihan kadınları sahne alacak.