Samsun’da Gazi Caddesi Itri Durağında Samsun Demokrasi Güçleri, Samsun ve Sinop'ta Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Barış ve Demokrasi Partili (BDP) vekillere yönelik saldırı kınadı.

KESK, TMMOB, Emekli-Sen, Devrimci 78’liler, Halkevi, Pirsultan Abdal Kültür Derneği, Halkların Demokratik Kongresi, Sosyalist Yeniden Kuruluş, Türkiye Gerçeği, DÖH, EMEP, ESP, ÖDP, SDP, Yeşiller ve Sol Gelecek adına basın açıklamasını Beste Katar okudu.         

'SALDIRILAR DEVLETİN VE HÜKÜMETİN BİLGİSİ DAHİLİNDE'

Yapılan açıklamada saldırıların devletin ve hükümetin bilgisi dahilinde ve ihtiyacı doğrultusunda tertiplendiği, gerici ırkçı çetelerin günler öncesinden Türkçü ve milliyetçi cephe adıyla basın yoluyla kışkırtıcı açıklamalar yaparak provokasyonu tertiplediği söylenirken, emniyet ve mülkü amirlerin de bu sürece sessiz kalarak göz yumdukları belirtildi.

Saldırganlara yönelik herhangi bir engelleme ve yasal işlem yapılmadığını belirten Katar, Umur Apartmanı içindeki devrimci ve demokrat insanların ise gözaltına alındığını söyledi.

'KARADENİZ HALKI BARIŞTAN YANADIR'

Daha sonra yapılan propagandalar ile Karadeniz halkının barışa karşı olduğu imajı yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Katar, "Bu doğru değildir, saldırıyı gerçekleştirenler ve Karadeniz halkının barışı tartışmasını istemeyenlerdir. Karadeniz halkı barıştan yanadır," dedi.

Katar, "Bu saldırıların asıl sanıkları başta Recep Tayyip Erdoğan ve onun emrindeki Vali ve Emniyet müdürleridir," diye konuştu.

'SALDIRILARI GERÇEKLEŞTİRENLER İSTİFA ETMELİ'

Katar, "Bu saldırılar barış isteyen bütün demokrasi güçlerine ve onların mücadelesine yapılmıştır. Bu saldırıları gerçekleştirenler ve buna göz yuman bütün yetkililer istifa etmeli ve cezalandırılmalıdır. Bundan sonrada güçlerimizi birleştirerek ırkçılığa ve şovenizme karşı halkaların kardeşliği mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından "Yaşasın halkların kardeşliği", "Karadeniz halkı barış istiyor", "Karadeniz faşizme mezar olacak" sloganları atıldı. (Samsun Postası)