Nevşehir'de iki sıcak hava balonu havada çarpıştı. Balonlardan biri düştü ve ilk anda 1 kişi öldü. Kazada, ölenlerin sayısı daha sonra 3'e yükseldi. Olayda 22 kişi de yaralandı.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Ürgüp yaptığı açıklamada, turistleri taşıyan iki sıcak hava balonunun saat 06.00 sıralarında Ortahisar ile Göreme arasında çarpıştığını söyledi.

Kazada ilk belirlemelere göre Brezilyalı bir turistin öldüğünü 24 kişinin de yaralandığını ifade eden Savaş, "Yaralıların çoğunluğunda kırıklar var. Durumu ağır olan bir kişi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Kaza, görgü tanıklarının anlatımına göre, yükselmekte olan bir balonun kubbesine başka bir balonun sepetinin çarpması sonucu meydana geliyor. Alttaki balonun kubbesi yırtılıyor ve hızla düşüyor" diye konuştu.

Balon kazasıyla ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü inceleme başlattı.

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Kazada yaralanan Brezilyalı turist Ellem Kohelman (76), tedavi gördüğü Kayseri'deki Özel Tekden Hastanesinde müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayda, Brezilyalı turistler Maria Luiza Gomes (71) ve Mariua Rosas da (65) hayatını kaybetmişti.

22 yaralıdan 19'unun Nevşehir'deki hastanelerde, 3'ünün ise Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Özel Acıbadem Hastanesinde tedavileri sürüyor.

Öte yandan, kazada yaralanan turistlerin isimleri şöyle:

"Brezilya vatandaşları Chahetan Bazerra (32), Chahel Biriand Neto (56), Maisa M. Lima (71), Vera Monteur (69), Amcra Jumguusuzu (79), Rosana Farla Santo, Wagmen Fennene Santo. İspanya vatandaşları Lidia Mulla (58), Joje Crriols (65), Francisca Gir (62), Maria Rosario Prado (58), Angel Casad (60), Cr Casodo (60), Veronka Borda (34), İrine Apesreguia (64), Aguebi Oyaga (70), Jose Maria

Rodriguez. Arjantin vatandaşları Claudia Guuante (52), Gabriella De Cetuo (52), Monica Berga (52). Porto Riko vatandaşı Michel Torres (49) ve Portekiz vatandaşı pilot Rodrigo Nevez."

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Özel Kapadokya Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Savaş, yaralıların Brezilya, Arjantin ve İspanya'dan tatil için Kapadokya bölgesine gelen turistler olduğunu sözlerine ekledi.