Seçim döneminde Başbakan tarafından dillendirilen "PKK, Kürtlerin dini Zerdüştlüktür, diyor, dinsizdir" yönündeki söylemine, PKK’den türbanlı militanla yanıt geldi.

Başbakan Erdoğan seçim meydanlarında sık sık örgütün önemli isimlerinden Murat Karayılan'ın kitabına atıfta bulunarak, "Kürtlerin dini İslam değil, Zerdüştlüktür diyorlar" ifadelerine yer vermiş,  PKK'yi dinsizlikle suçlamıştı.

Erdoğan'a yanıt, kitabın yazarı Karayılan'dan gelmişti. Karayılan, “Erdoğan çıkıp benim yazdığım kitaba atıfta bulunuyor. Kitapta İslamiyet’ten ve Zerdüştlük’ten bahsediyorum. Amed’de bir imam da bu meseleyi dile getirdi. 1370 yıl önce Kürtler Zerdüşttü. Fakat sonra İslam oldular” demişti.

Son günlerde sivil itaatsizlik eylemlerini alternatif cuma namazlarıyla sürdüren PKK, kendisine yöneltilen dinsizlik ithamından rahatsız olduğu için türbanlı militanıyla gündeme geldi.


Militanın kod adı  Dorşin. 20 yaşında üniversite öğrencisi. Okulu bırakıp örgüte katılmış.  

Dorşin, katılma kararı verdiğinde türbanı nedeniyle örgüt tarafından kabul görüp görmeyeceğine ilişkin kaygılar yaşamış. Fırat Haber Ajansı'ndaki haberde,  Dorşin hikayesini şöyle anlatıyor:

"Son zamanlarda artan bir şekilde  PKK’ye ‘dinsiz bir parti’ deniliyor. Ama ben şu an buradayım, tesettürlüyüm. Hiçbir arkadaş şimdiye kadar tesettürlü olmam konusunda herhangi bir şey demedi. Burada insanların inancına büyük bir saygı var.

Biz yedi kişiydik. Hepimiz de tesettürlüydük.  PKK’ye katılma kararı almıştık. Bunu tartışıyorduk. Gördüğümüz bütün kadınlar açıktı ve tesettürlü kadınları kabul edip etmeyeceklerini bilmiyorduk. Ben ısrar ettim ve katıldım. Diğer 6’sının kimi korkuları vardı ve gelmediler. Bu arkadaşlarıma, ‘Ben gidiyorum, beni ilerde bir gün televizyonda tesettürlü bir gerilla olarak görürseniz şaşırmayın. Ben kendi kararımla açmazsam kimse zorla açtıramaz’ dedim"

(GAZETEPORT)