Anne, baba ve 5 çocukları savaş uçakları tarafından paramparça edildi. Ortaya çıkan manzarayı yürekler kaldıracak gibi değil. Sivillerin hedef alındığı saldırı, Başbakan Erdoğan’ın kutsal Ramazan ayı ile ilgili hassasiyet dolu açıklamalarını akıllara getirdi. 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 17 Ağustos’ta başlatılan sınırötesi hava saldırılarında siviller hedef alınmaya devam ediliyor. Dün gündüz vakti Kandil’e yönelik düzenlenen saldırıda bir aile toplu halde katledildi. Saldırıdan sonra çekilen fotoğraflar, vahşetin boyutlarını ortaya koydu. Yüreklerin kaldıramayacağı fotoğraflarda, anne, baba ve 5 çocuklarının paramparça olmuş bedenleri görülüyor. Küçük çocuğun, başı kopan annesinin kucağındaki görüntüleri, 16 Mart 1988’de Kürtlerin katledildiği Halepçe Katliamı ardından kalan görüntüleri hatırlattı.

Alınan bilgilere göre, savaş uçakları, Kandil bölgesinde bulunan Kortek yolu üzerindeki Gollê köyünde bombalardan kaçanların bulunduğu bir otomobili hedef aldı. Hedef alınan araçta bulunan bir aile vahşice katledildi. Yaşamını yitiren çocuklardan birisinin 6 aylık bir bebek olduğu öğrenildi. Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: “Huseyin Mustafa, Hacı Mam Kak, Vêzan Huseyin, Zana Huseyin, Sonya Şemal, Solin Şamal, Xunav Huzeyr.”

7 sivilin cenazesi Ranya Hastanesi’ne kaldırıldı. Binlerce kişi tarafından hastaneden alınan cenazeler büyük bir yürüyüşle ilçe mezarlığına götürüldü. Cenazede atılan sloganlarla TSK’nin hava saldırılarına tepki gösterildi. Yürüyüş sırasında asayiş güçlerinin önlem almada zorluk çektiği görüldü. (Özgür gündem)