Öcalan’ın vermesi beklenen çekilme mesajı öncesinde Kandil’den telsizle mevzilerdeki PKK’lilere ana kamplarda toplanma çağrısı yapıldığı iddia edildi.

Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan’ın çekilmeyle ilgili mektubunu dün Kandil’de örgüt yönetimine teslim etti.

Kandil’in yanıtı ile birlikte Öcalan’ın, çekilmeye dair mesaj vermesi bekleniyor. Öcalan’ın çekilme çağrısına hazırlık amacıyla Kandil’den telsizle bütün sahalara “Mevzilerden çekilin, ana kamplarda toplanın” çağrısı yapıldığı iddia edildi. Kısa sürede ana kamplarda toplanması beklenen PKK’lilerin gruplar halinde Kürdistan Federe Bölgesi’ne doğru hareket etmesi bekleniyor.

Öcalan’ın silahlı grupların çekilmesini içeren ikinci ve son mektubu ile Kandil’e giden BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, örgüt yönetimi ile çekilmeye dair kapsamlı bir görüşme yaptı. İmralı’da Öcalan’la görüşen Buldan ve Önder’den izlenimlerini alan Kandil yönetimi İmralı’ya yine BDP aracılığıyla mektup gönderecek. Mektubun İmralı’ya ulaşmasının ardından Öcalan’ın kamuoyuna yapacağı bir çağrıyla çekilmenin başladığını bildireceği öğrenildi.

Kandil’in talimatı ile PKK’nin silahlı kanadı HPG Genel Komutanı Nurettin Sofi ve Bahoz Erdal’ın, eyalet sistemi şeklinde örgütlenen silahlı grup merkezlerine telsizle “Mevzilerinizden çekilin, ana kamplarda toplanan” talimatı verdiği iddia edildi. Talimatın ulaşması ardından dağlık alanlara mevzilenen PKK’lilerin, ana kamplara doğru harekete geçtiği iddia edildi. Kısa süre içinde ana kamplarda toplanacak silahlı grupların, Öcalan’ın “çekilin” talimatının ulaşması ile birlikte Kürdistan Federe Bölgesi’ne doğru daha önceden belirlenen noktalardan yola çıkacağı iddia edildi.

PKK’lilerin mevzilerinden çekilmesi sırasında herhangi bir operasyon yapılmadığı, Kürdistan Federe Bölgesi’ne ulaşacak PKK’lilerin Kandil’e kadar uzanan kamplara yerleşeceği iddia edildi. (Milliyet)