Başbakanlık, kamuda kullanılan bilgisayarların 2017 sonuna kadar F klavyeye dönüştürülmesi için genelge yayımladı.

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren genelgeyle, kamu kurumlarınca alım süreci başlatılmış olanlar dışında temin edilecek tüm bilgisayarların "F klavye"li olması, kullanımda olanların da 2017 sonuna kadar dönüştürülmesi sağlanacak.

Genelgede Türkiye'de bilgisayar ve internet kullanımında son yıllarda önemli artış kaydedildiği belirtilirken, klavyeyi etkin kullanma ve hızlı yazma becerisinin, bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde bilgi üreten bireylerin gelişimine katkı sağlayan unsurlardan biri olduğu söylendi.

Günümüzde birçok ülke tarafından kendi dillerinin özelliklerine uygun çeşitli harf ve sembol yerleşim düzenine sahip klavyeler geliştirildiği, Türkiye'de de Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde başlatılan çalışmalar sonucunda, Türkçe’nin özelliklerine uygun, hızlı yazmaya elverişli bir tasarıma sahip bulunan F klavye düzeni oluşturulduğu ifade edildi.

F klavyeye geçiş sürecinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilecek içerikle kamu personeline verilecek eğitim verilecek. Bu kapsamda kurulacak 'fklavye.gov.tr' internet sitesinde eğitim içeriği kullanıma sunulacak. (Bianet)