Cezaevlerinde özellikle OHAL ile beraber tutuklulara yönelik hak ihlalleri arttı.

Son dönemlerde cezaevlerinde kalıcılaştırılmak istenen uygulama mahkumların banyo ve tuvaletlerine dahi ses de alan kameralar yerleştirmek. Bu uygulamanın hayata geçirilmeye çalışıldığı yerlerden biri de Çankırı M Tip Cezaevi. Oğlu İdris Özdemir'le görüşmesi neticesinde durumu öğrenen anne Hediye Özdemir, Çankırı Cezaevi'ndeki durumu paylaştı.

'ELLERİNİZİ KIRARIM'

Annesi Hediye Özdemir ile bu hafta açık görüşte görüşen İdris Özdemir, yaşadıkları hak ihlalleri ve tedirginliklerini paylaştı. Anne Özdemir'in anlatımlarına göre, cezaevine yeni atanan müdür Hüseyin Akkuş'un ilk icraatı, mevzuatta olmamasına rağmen, koğuşun 24 saat izlenebilmesi için 3 tane daha pencere açtı. Akkuş, bu sefer de tuvalet ve banyo dahil olmak üzere koğuşun tamamını görecek şekilde 4 kamera yerleştirmek istedi. Buna karşı çıkan tutukluları ise "Kameralara dokunursanız ellerinizi kırarım" şeklinde tehdit ettiği iddia edildi.
 
18 TUTUKLU 1 KOĞUŞA ALINDI

Cezaevi müdürü Akkuş'un bir diğer uygulamasının da koğuşların kapasitelerinin çok üstünde kullanılması olduğu iddia edildi. Daha önce 2 koğuşta kalan 18 tutuklu, Akkuşu'un yönetimi almasıyla tek koğuşa alındı. Normalde 6 kişilik olan koğuşta 18 kişinin kalması tutukluları zorluyor.

KAYNAK: DİHABER