Gezi Direnişi günlerinde hayatını kaybedenleri bir arada ve neşeyle omuz omuza gösteren bir çizim çok ilgi gördü, paylaşıldı, konuşuldu.

metrodasiesta.com’dan Ümit Ilgın Yiğit o çizgilerin sahibi Faruk Tarınç ile konuştu:

Resim dünden bu yana hemen hemen herkesi çok etkilemiş durumda... Twitter başta olmak üzere tüm sosyal medya'da paylaşmayan kalmadı gibi. Nasıl bir motivasyonla çizdin?

Özetle birikmiş beklemiş bir motivasyonun bende hiçbir şey yapamadığım için suçluluk duygusu yaratması sonucu Berkinimizin de kaybıyla patlama yaşamama sebep oldu ve gecikmiş bir borcumu ödemeye çalıştım, ödenmez ya...

Peki bu çizimi kullanabilir miyiz? Bastırıp evimize asabilir miyiz? T-short bastırabilir miyiz? Ya da maliyetine dağıtılabilir mi?

Hayrına çoğaltılması öncelikli tercihim olsa da en kötü maliyetine dağıtılması şartı ile iznim tabii ki var.

***

Resmin büyük boyutlu orijinal halini indirmek için tıklayın lütfen.

Faruk Tarınç Burak Can'ı da çizdi "Barışın destekçisi, mimarı, parçası olun ve unutmayın, unutmayın ki bir daha karşınıza çıktığında tanıyabilesiniz."

 

GEZİ PARKI DİRENİŞİ’NDE HAYATINI KAYBEDENLER

Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım, Hasan Ferit Gedik, Mustafa Sarı ve Berkin Elvan...

İşte Gezi Parkı direnişinde yitirdiklerimiz

Berkin Elvan: (15 YAŞINDA): Gezi Parkı direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı'ndaki evinden ekmek almak için dışarıya çıkan Berkin, polisin attığı gaz fişeği tarafından başından vuruldu. 269 gün direnen Berkin, 11 Mart günü sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Ali İsmail Korkmaz (19 YAŞINDA): Gezi Parkı'ndaki direnişe destek için Eskişehir'de düzenlenen gösterilerde ara sokaklardan birine kaçan Anadolu Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Ali İsmail, sivil giyimli polisler tarafından dövülerek öldürüldü. 38 gün boyunca komada kalan Ali İsmail, 10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybetti.

Ethem Sarısülük (26 YAŞINDA): Ankara'daki direniş sırasında Kızılay'daki Güvenpark'ta Ahmet Şahbaz isimli polis tarafından başından vuruldu. Ankara Numune Hastanesi'nde 14 gün yoğun bakımda kalan Ethem, 12 Haziran günü yaşamını yitirdi.

Abdullah Cömert (22 YAŞINDA): Hatay'daki Gezi Parkı direnişi sırasında 'akrep' diye adlandırılan polis aracından atılan gaz fişeği ile başından vuruldu. Abdullah, 3 Haziran'da aramızdan ayrıldı.

Mehmet Ayvalıtaş (20 YAŞINDA): Gezi Parkı protestolarının tüm yurda yayıldığı İstanbul'un Ümraniye ilçesinde protestocu kalabalığın arasına dalan bir aracın çarpmasıyla yaşamını yitirdi. 2 Haziran 2013 günü hayatını kaybeden Mehmet, henüz 19 yaşındaydı.

Ahmet Atakan (22 YAŞINDA): Eylül ayında ODTÜ eylmelerine Hatay'da destek vermek için sokağa çıkan 22 yaşındaki Ahmet Atakan, 9 Eylül akşamı yüksek bir yerden düşerek hayatını kaybetti. İddialara göre Ahmet, polisin attığı gaz fişeği nedeniyle bulunduğu yerden düşmüştü.

Medeni Yıldırım (18 YAŞINDA): 28 Haziran günü Lice'deki karakol protestosu sırasında jandarmanın açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Medeni hayatını kaybettiğinde 18 yaşındaydı.

Hasan Ferit Gedik (21 YAŞINDA): 29 Eylül akşamı İstanbul Gülsuyu'nda uyuşturucu çetelerine karşı sokağa çıkanlar arasında olan Hasan Ferit, başından silahla vurularak öldürüldü.

Mustafa Sarı (27 YAŞINDA): Adana'daki Gezi Parkı'na destek protestoları sırasında görev yapan Komiser Mustafa, alt geçit inşaatından düşerek yaşamını yitirdi.