İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) çıkardığı 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi, ‘sevimli kedi’ fotoğrafındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan detayı yüzünden apar topar kapatıldı.

İBB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada “KÜLTÜR AŞ tarafından yayınlanan 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi, son sayısındaki akıl ve izandan yoksun içerik sebebiyle kapatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Derginin içerikten sorumlu yayın koordinatörü, yazı işleri müdürü ve editörünün iş akitlerinin feshedildiği belirtilen açıklamada “Seviyesiz, saygısız ve provokatif içerik ile ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dendi.

"ADİLİK, HAKSIZLIK"

İBB Başkanı Kadir Topbaş ise, “1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisini kapattık. Dergideki yapılan adilik ve ahlaksızlıktır”dedi.

Esneyen kedideki detay

Dergide yer alan ve belediyenin tepkisini çeken içerikte, yönetmen Ceyda Torun’un çektiği ‘Kedi’ isimli belgesel konu edilmiş.

Derginin sayfasında belgesel afişinin yanı sıra esneyen bir kedi resmi de bulunuyor. Ancak resmin önünde çekildiği duvarda yazan “ERDO-GONE! inşallah maşallah” yazısı derginin kapatılmasına neden oldu.