Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün gece saatlerinde polisler tarafından öldürülen 16 yaşındaki Kadir Çakmak’ın Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde otopsi işlemi yapıldı.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi Avukatlarının da katıldığı otopside, Çakmak’ın yüzüne isabet eden şarapnel parçaları ve 4 adet ateşli silah yarası nedeniyle yaşamını yitirdiği tespit edildi.

İMC'de yer alan habere göre, Kadir Çakmak’ın otopsi raporunda şu ifadelere yer verildi:

Alnında yoğun olmak üzere yüzünde çok fazla şarapnel parçaları ile uyumlu yapı izlendi. Sol kaş üzerinde 2×2 cm kalındığında frontal kemikte kırık oluşturan sol göz küresini harabiyetine neden olan şarapnel parçasına bağlı giriş yarası sağ kaş üst medialde alında 1,5x 2 cm zemininde neden olan şarapnel parçasıyla oluşmuş atipik yara sağ göz altında burun sağ yanda, 0,9 cmlik cildi sıyrık ağız sol yanında optik seyirili 0,9×0,4 cm’lik cildi sıyrık , sol yüz kapağında 3 cmlik laserasyon, burun sol yanda cildi sıyrık, sağ omuz önde 0,5 cmlik cildi sıyrık izledi.

Şarapnel parçaları yaralanması, ateşli silah yaralanmalarına bağlı kafatası, kot omur kemik kırıkları, beyin kanaması, beyin harabiyeti iç organ yaralanması sonucu meydana gelmiş olduğu şarapnel parçalarının ve ateşli silah yaralanmalarının her birinin müştereken ve müstakilen öldürücü nitelikte olduğu tespit edildi.

1 Nolu ateşli silah giriş yarasının göğüs sağ üstten girerek önden arkaya, sağdan sola ve yukarıdan aşağıya seyirle traje boyunca yumuşak doku, kot ve akciğer yaralanması yaparak 2 ve 3 nolu çıkış yaralarını oluşturarak vücudu terk etmiş olduğu, 4 nolu ateşli silah giriş yarasının sırt alt alanda vücuda girerek traje boyunca yumuşak doku, akciğer, kot omur yaralanmaları yaparak parçalanmış olduğu tespit edildi.