Kadınlar, bu sabah “Tezkere ve IŞİD’e destek savaş ve kadın katliamı demektir. Barış böyle olmaz” yazılı pankartla Boğaziçi Köprüsü’nde eylem yaptı.

Köprüde iki şeridi trafiğe kapatan kadınlar, yarım saatlik eylemin ardından gözaltına alınarak Vatan Emniyet’e götürüldü. Gözaltına alınan 16 kişi arasında iki kadın avukat da bulunuyor.

Bianet'e konuşan gözaltındaki avukatlardan Züleyha Gülüm, “Tezkere ve IŞİD’e karşı pankart açtık. Şu anda gözaltındayız. Haseki’ye sağlık kontrolleri için getirildik. Tekrar Vatan Emniyet’e götürüleceğiz” dedi.

Tezkerenin bugün görüşüleceğini hatırlatan Gülüm, “Bu tezkerenin Kobane’nin işgali anlamına geleceğini, halkın iradesini ihlal edeceğini söylüyoruz. Türkiye’nin kendi sınırları dışında bir yeri işgal etmesi IŞİD’e karşı değil, halka ve halkın iradesine karşı gelecektir. Oradaki savaşın kadın katli üzerine kurulu olduğunu, IŞİD’in kadınları kaçırıp tecavüz ettiğini biliyoruz. Tezkereyle ortaya çıkacak yeni bir savaşla, kadın katliamları ve tecavüzler artacaktır” dedi.