Sanatçı İlkay Akkaya, Yasemin Göksu ve Aktivist (Terzi) Filor Uluk'un çağrısı ile biraraya gelen kadınlar Kadıköy İskele Meydanı'nda barış nöbeti başlattı.

Kadınlar adına bir konuşma yapan İlkay Akkaya, müzakere süreci yeniden başlamalı dedi.

Her iki tarafa da silahların susması çağrısında bulunan Akkaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz yıllardır savaş içinde canımızın parçası olan evlatlarımızı, sevgililerimizi, eşlerimizi, sevdiklerimizi yitiren, savaşın fiziksel ve ruhsal travmalarını yaşayan ve kaybetmeye devam edenleriz. 

Seçtiğimiz siyasiler tarafından yasalarla 'hak'larla eşitlenmek bir yana, içimize düşmanlık tohumları ekilip bir birimizi öldürmeye mahkum edildik. Reddediyoruz!

Bizler Anadolu coğrafyasının kardeş halkları ve dünya vatandaşları olarak kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Farklılıklarımız zenginliğimizdir diyerek kardeşliğimize sahip çıkıyoruz. Tüm hakları eşit; özgür insanlar olarak yaşama isteğimizi ortak bir zeminde buluşturup, savaşın ve nefretin yok eden dilini reddeiyoruz.

Yıllardır süren savaşın acılarına bir nebze de olsa merhem olan, son iki yıldaki çatışmasızlık dönemi ile bizi umutlandırıp, yeniden hayatımızı cehenneme çeviren taraflardan silahların susmasını ve müzakere sürecinin yenbiden başlamasını talep ediyoruz!"

Kadınların Kadıköy İskele Meydanı'nda eylemleri zaman zaman sloganlarla ve alkışlarla devam etti. 'Saraya can verme, barışa el ver, söz ver' yazılı pankart açan kadınlar taleplerini yine bu pankart üzerine yazmaya başladı.

Eylem sonrası bir grup kadın Ankara'ya hareket ettiler. Yarın saat 13.00'de meclis önünde de Ankaralı kadınlarla birlikte beyaz tülbentlerle barış yolu oluşturacaklar. (Demokrat haber)