TMMOB İstanbul Kadın Komisyonu, Güneydoğu'da yaşanan katliamları Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda protesto etti.

Etha
'nın haberine göre, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", "Savaşa hayır barış hemen şimdi" ve "Barışlı yıllar" yazılı dövizleri taşıyan kadınlar, "Katliamlar dursun barış konuşulsun", "Jin jiyan azadî" ve "Saray savaş halklar barış istiyor" sloganları attı.

TMMOB İstanbul Kadın Komisyonu adına açıklamayı Selin Top yaptı. Top, Güneydoğu'da yaşananların '90'lı yılları aştığını belirterek, "Kürdistan'daki savaş aslında tüm Türkiye halklarına karşı yapıldığının kanlı göstergesidir" dedi.

Devletin Kürt halkına karşı ağır insanlık suçu işlediğini ifade eden Top, "Katledilen insanların cenazelerinin kaldırılması hakkı bile askıya alınmış, devletin silahlı güçlerince katledilmiş bir kadının bedeni günlerce yerde bekletilmiştir" dedi. "Katil devlet tanımlamasını kabul etmeyenlere soruyoruz" diyen Top, "Devlet evinin önünde öldürüldüğü bir kadının bedeni günlerce kaldıramayacak kadar güçsüz müdür? Yoksa Taybet İnan nezdinde tüm Kürt kadınlarına gözdağı mı verilmek istenmektedir?" diye tepki gösterdi.

Güneydoğu'daki katliamlara karşı Batı'nın daha fazla ses çıkarması gerektiğini söyleyen Top, 'ablukaların ve kültürel soykırımın' bir an önce sonlandırılması gerektiğini vurgulayarak, tüm mühendis, mimar ve şehir plancıları harap edilen kentleri inşa etmek için dayanışmaya çağırdı.