'Çalışan kadın yuvasını dağıtıyor' sözleriyle tepki çeken Ömer Tuğrul İnançer, kendi kızının bir şirkette üst düzey göreve getirilmesiyle ilgili haberlere epki gösterdi.

'Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil', 'Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor' gibi sözleri nedeniyle tepki çeken ve ‘kadınların çalışmasına karşı çıkmakla’ eleştirilen ilahiyatçı Ömer Tuğrul İnançer, kızının büyük bir şirkette üst düzey bir göreve atandığının ortaya çıkmasının ardından yapılan haber ve yorumlara tepki gösterdi.

Kızının bir şirkette üst düzey yönetici pozisyona getirilmesinin ardından kendi sözlerinin hatırlatılmasına, “Memleketin bütün derdi bitti mi” diyerek tepki gösteren İnançer, çalışan kadınlar için “Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor. Kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor” demişti.

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp’e konuşan İnançer şunları söyledi:

“Benim kızım çalışamaz mı? Benim kızım yüksek lisans mezunu. Şimdi memleketin bütün meseleleri bitti benim kızımın çalışması mı tartışılıyor. Ben kadın çalışamaz demedim. Bir erkeğin kadınını çalışmaya mecbur bırakmasının erkekliğine aykırı olduğunu söyledim. Erkek kumar oynuyor, kahvede oturuyor kadın çalışıyor. Otomobil satışlarında mayolu kadın teşhirini haysiyetine uygun buluyorsan bilmem."

İnançer, "Kızınız kendi isteği ile mi çalışıyor" sorusuna ise "Kızım da olsa kimsenin haysiyetine karışmam. Yüksek lisans yapmış, iki çocuk anası, evli barklı kocaman bir kadın. İster çalışır, ister çalışmaz" yanıtını verdi.

Uzunca bir dönem TRT'de ‘yorumcu’ olarak görev yapan İnançer, katıldığı programlarda, kadının ekonomik özgürlüğü için ‘aldatmaca’ demesi ve ‘Çalışan kadınların yuvasını dağıttığını’ iddia etmesi nedeniyle büyük tepki çekmişti.

İnançer daha önce de “Hamile kadınlar sokağa çıkmasın” diyerek özellikle kadınları öfkelendirmiş, devlet televizyonunda sarf edilen bu sözler nedeniyle, pek çok hamile kadının da katıldığı sokak eylemleri düzenlenmişti.