Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde 14 Ağustos günü çatışmada ağır yaralanan ve tedavi altındayken dün hayatını kaybeden 23 yaşındaki jandarma uzman onbaşı Mustafa Kemal Özata, memleketi Konya'da toprağa verildi.

Güçlükle yürüyen anne Cennet Özata, tören alınana gelirken, yanındaki görevli kadın astsubaya, oğlu Mustafa Kemal Özata'yı zor şartlar altında büyüttüğünü anlattı. Oğlunun liseden mezun olduktan sonra pazarlarda çalıştığını belirten Cennet Özata, oğlunun küçük kardeşlerine ise, "Şimdi sizin durumunuzda ne var. Ben gazoz şişelerini satıp harçlık yaptım" diye öğütler verdiğini söyledi.

Eşinin şoför olduğunu ifade eden anne Cennet Özata, "Babası şofördü. Nüfusumuz çoktu. Çocuklarım küçüklü, büyüklülerdi. Kendi kendilerini idare ederlerdi" dedi.

Bu sırada Cennet Özata'nın elinden tutan görevli kadın astsubay, "Teyzem bilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan; asker de olmaz, şehit de olmaz. Ne güzel evlatlar yetiştirmişsin" diyerek onu teselli etmeye çalıştı.