Eminönü-Kadıköy seferini yapan yolcu vapuru, iskeleye yanaşırken dümeninin kilitlenmesi sonucu kıyıdaki çay bahçesinin duvarına çarptı. Kazada çay bahçesindeki 2 kişi yaralandı.

Eminönü'nden aldığı yaklaşık 200 yolcuyla saat 17.00 sıralarında Kadıköy'e hareket eden "Şehit Mustafa Aydoğdu" adlı yolcu vapurunun dümeni, iskeleye yanaşırken henüz belirlenemeyen bir nedenle kilitlendi. 

Hafif şekilde yan yatan vapur, iskelenin yanındaki çay bahçesinin duvarına çarparak durabildi.

Kazada, büyük heyecan yaşayan yolculardan yaralanan olmazken, çay bahçesindeki 2 kişi hafif yaralı olarak ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Şehir Hatları'na ait botlar ile itfaiye ekipleri müdahalede bulunarak, vapurdaki yolcuları tahliye etti.

Burun kısmında hasar meydana gelen yolcu vapurunun Sirkeci'ye götürülerek  bakıma alınacağı öğrenildi.

Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamada, vapurun iskeleye yanaştığı sırada teknik bir arıza meydana geldiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Vapurda maddi hasar meydana geldi. Olay yerine Şehir Hatları'na bağlı operasyon ekibi, kurtarma botu ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yolcuların can güvenliği öncelikli olduğu için itfaiye ekipleriyle tahliye gerçekleştirildi. Şehir Hatları operasyon ekibi olay yerine yönlendirildi. Kaza yapan vapur Sirkeci bölgesine çekilecek. Yapılan çalışmaların ardından arızanın nedeni belirlenecek." (bik.gov.tr)