İstanbul'da binlerce emekçi, Soma katliamının sorumlularından hesap sormak ve taşeron sistemin yasaklanması talebiyle düzenlenen miting için Kadıköy İskele Meydanı'nda toplandı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, TMMOB İstanbul Koordinasyon Kurulu ve Türk-İş'e bağlı sendikalar Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya geldi. Emekçilerin yürüyüşüne HDP ve HDK bileşeni siyasi parti ve platformlar, ÖDP, Halkevleri, BDSP gibi birçok siyasi parti ve platform üyesi de destek verdi.

Bazı emekçilerin yaşamını yitiren madencileri anmak amacıyla yürüyüşe yüzlerini siyaha boyayarak ve madenci bareti takarak katılırken, yürüyüşte emekçiler iş cinayetlerinde yaşamını yitiren emekçilerin isimlerinin yazılı olduğu pankartlar açarak, iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçilerin fotoğraflarını taşıdı.

İşçi ve emekçiler, yine iş cinayetlerinde ve katliamlara yaşanan ölümlere dikkat çekmek için de hazırladıkları ve üzerinde "Roboski'de öldüm", "İnşaatta öldüm", "Soma'da öldüm" gibi yazıların yazıldığı siyah maket tabutları taşıdı.