İstanbul Kadıköy'de gençlik örgütlerinin "AKP savaş, gençlik barış istiyor" sloganıyla Suruç'ta yaşanan katliamı protesto eylemine polis saldırdı.

Sendika.org'un haberine göre gençlik örgütleri saat 19.30 sularında Kadıköy Altıyol’da bir araya geldi. “Katillerden hesabı gençlik soracak” pankartının açılmasının ardından Suruç’ta katledilen SGDF’li sosyalist gençlerin adları sayıldı, hep bir ağızdan “Yaşıyor” denildi, ardından da “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganı atıldı.

Sadece SGDF flamalarının taşındığı eylemde yapılan kısa konuşmaların ardından Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na doğru yürüyüş başladı. Yürüyüşün başlamasıyla birlikte polis provokasyonu da başladı.

Sloganlarla yürüyen kitlenin arkasından “Aranızda maskeliler var” anonsları yapan polis, kısa bir süre sonra ise gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırıya geçti. Saldırı sırasında polis amirlerinin “Gördüğünüzü alın gözaltına” diye bağırdığı duyuldu.

Saldırı ile birlikte kitlenin bir kısmı ara sokaklara çekilirken, bir kısmı polise taşlarla ve havai fişekle karşılık verdi, direniş ara sokaklara yayıldı.

Saldırıda bir kişinin başından vurularak yaralandı.

Sendika.Org'un son geçtiği bilgiye göre, polis saldırısında biri Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatı Tamer Doğan olmak üzere en az 12 kişi gözaltına alınırken, gözaltılara Kadıköylülerden yoğun tepki geldi.

Polis ise gözaltılara tepki gösteren halka önce küfürler etti, ardından üzerlerine gaz bombası attı.