Kadıköy Kent Dayanışması’nın çağrısıyla bir araya gelen yaşam savunucuları Kadıköy’de hafriyat kamyonlarının denetimsiz bir şekilde trafiğe çıkması nedeniyle yaşanan ölümlü kazalara karşı eylem yaptı.
 
“İnşaat terörüne dur de” diyerek 23 Ekim’de yapılan basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de katıldı.
 
İstanbul’da Kadıköy başta olmak üzere kentsel dönüşüm nedeniyle artan inşaatlarda çalışan hafriyat kamyonlarının gerekli önlemler alınmadan ve kuralsız bir şekilde şehir içinde dolaşması nedeniyle yaşanan ölümlere dikkat çeken Kadıköy Kent Dayanışması, son bir yılda beş kişinin bu kazalarda yaşamını yitirdiğini belirtti.
 
SORUMLU RANT EKONOMİSİ
 
“Bu cinayetlerin sorumlusu AKP’nin rant ekonomisidir” diyen Adıgüzel yaşanan hafriyat terörünün sorumlusunun; gerekli denetimleri yapmayan, önlemleri almayan Büyükşehir Belediyesi olduğu kadar ülkeyi inşaat odaklı rant ekonomisine teslim eden AKP iktidarı da olduğunu ifade etti.
 
MECLİS’E TAŞINACAK
 
“Kentsel dönüşümü siyasi ve ekonomik rant kapısı olarak gören AKP, inşaat sektörünün kentlerimiz, yaşam alanlarımız, gelecek kuşaklarımız üzerinde yarattığı tahribatı görmezden geliyor. Ekonomide günü kurtarmak adına, inşaat sektörüne sınırsız imtiyazlar tanıyan AKP, hafriyat kamyonlarının estirdiği teröre de göz yumuyor” diye konuşan Adıgüzel, ayrıca bu konuyu Meclis gündemine de taşıyacağını belirterek konuyla ilgili yasal düzenlemeler yapılması için gerekli adımları atacağını belirtti. (Kaynak: Sendika.Org)