Kadıköy’de dün akşam arkadaşlarıyla kartopu oynarken camına kartopu isabet eden esnaf tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden gazeteci Nuh Köklü öldürüldüğü yerde anıldı.

Köklü’nün naaşı olayın yaşandığı yere getirilirken yakınları, gazeteciler ve bölge halkı anma için Yeldeğirmeni’nde buluştu.

"BU BİR RÜYA DEĞİL, KABUS"

Anma töreninde Köklü’nün son sözleri olan “Ne olur bu bir rüya olsun”a atıfta bulunularak, “Bu bir rüya değil, kabus” pankartı taşındı.

Anma töreninde konulan Nuh Köklü’nün arkadaşları “Bu bir rüya değil kabus. Katilini tanıyoruz…” ve “Bu bir rüya Nuh ama sen hiç uyanamayacaksın. Işıklar içinde uyu” ifadelerini kullandı.

"NUH KÖKLÜYÜ NEFRET SÖYLEMİ ÖLDÜRDÜ"

Gazeteci Faruk Eren ise “Nuh Köklü’yü bir manyak değil yetkililerin neredeyse her gün başvurduğu nefret söylemi öldürdü” diye konuştu.

Öte yandan anma töreninde Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da katılırken, “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Hırsız katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Anma etkinliği hep bir ağızdan söylenen ‘Yiğidim aslanım burada yatıyor‘ parçasıyla sona ererken, Nuh Köklü’nün naaşı da Ankara’ya götürülmek üzere omuzlar üzerinde araca taşındı.

Kaynak: diken.com