Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta bulunan Zehra Develioğlu, bebeğiyle birlikte saldırıya uğradığını öne sürmüştü.

Olay anına ilişkin görüntüler, Perşembe günü Kanal D’de yayınlandı. Kamera kaydında herhangi bir saldırının yaşanmadığı görüldü.

Zehra Develioğlu, görüntülerin yayınlanmasının ardından Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Kendisi hakkında karalama kampanyası başlatıldığını öne süren Develioğlu, kimseye kendisini ispatlamak durumunda olmadığını söyledi.

Develioğlu, şöyle konuştu: "Bu yaşadığım olay, süreç esnasında basında medyada öyle bir hale ulaştı ki, sanki böyle bir olay yaşanmamış, bir kadın darp edilmemiş, bir çocuk bundan zarar görmemiş gibi hakkımda suçlamalar yapıldı ve ben kendimi savunmak durumunda kaldım. Ben o acıları yaşadım ve yaşadığım bu acıların büyüklüğü bana yeter.

Bunu kimseye ispat etmek durumunda değilim. Bana zaten inanmak istemeyen inanmayacaktır. O görüntüleri ilahi bir kamera olup tepeden kaydetse bile inanmayacaklardır.”

Develioğlu, Adli Tıp Raporu’na göre, kendisinin ve bebeği Zeynep Develioğlu'nun vücudunda yaralanma ve morarmaların oluştuğunun tespit edildiğini hatırlattı.

Develioğlu'nun avukatı Abdurrahman Kayapınar ise "Bu görüntüler zaten belli belirsiz, olay yerini doğrudan görmeyen ancak şeffaf bir panelin arkasından olayın göründüğü görüntüler. Dolayısıyla olaya ve görüntülere bakıp böyle bir olay yaşanmadı demek mümkün değil” dedi.

Öte yandan, olası bir tehditten çekindiğini ifade eden Develioğlu, röportaj sırasında sadece yan profilden görüntülenmeyi istedi. (NTV)