27 Ocak tarihinde çekilen ve internette dolaşıma sokulan video kayıtlarına göre, HEPAR üyesi bir gurup Kabalcı kitabevine giderek Metis yayınlarının 2011 için çıkarttığı “ırkçılığa, ayrımcılığa ve nefret suçlarına karşı” ajandasına hakaretler ederek satılmasını engellemeye çalıştılar.

Yaşanan olayda, HEPAR’lı kişiler çalışanları adeta sorguluyorlar. “Sizi daha önce de uyarmıştık, hala satıyorsunuz”, “Reddediyorsanız, başka yollarla Türk milleti bunun bedelini size ödetir, bağımsız Türk mahkemeleriyle” sözleri dikkat çekerken. “Nezih kitabevi kaldırdı, onlar hatadan döndü” diyerek daha önceden de böyle şeyler yaptıklarının altını çiziyorlar.

Nefret suçları ajandasına nefret

1982’den beri yayınlarıyla sevilen ve bilinen bir yayınevi olan Metis yayınları her sene temalı ajanda çıkarıyor. Dini baskılara dikkat çekilen ülkemizde geçen sene çıkarılan dini temalarla ilgili “İllallah” ajandasına hiçbir tepki gelmezken, bu sene çıkan ajandaya karşı internette hakaret ve linç kampanyası başlaması dikkat çekiyor.

Ajandada iki-üç sayfada bir ufak bir çocuk nefret suçlarına işerken, bunlardan biri rastlantı sonucu 10 Kasım tarihinde bulunuyor. Ajandaya karşı yürütülen kampanyada bunun özellikle yapıldığı öne sürülüyor.

DEMOKRAT HABER