(ETHA) Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, kendi vakfının düzenlediği etkinlikte protesto edildi. Bir grup Alevi, "Kabe'miz insandır, Fethullah değil" dövizleri açtı. Protestocular, Cem Vakfı yöneticileri tarafından tartaklanarak salondan dışarıya çıkartıldı.

Cem Vakfı tarafından düzenlenen "6. Uluslararası Anadolu İnanç Önderleri" toplantısı Bostancı Gösteri Merkezi'nde protestolarla başladı.

"Cami-cemevi projesi"ne verdiği destek nedeniyle Alevilerin büyük tepkisini çeken Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, kendi vakfının düzenlediği etkinlikte protesto edildi.

Doğan, konuşmak için kürsüye çıktığı sırada, bir kişi ayağa kalkarak, Doğan'a tepki gösterdi. Protestocu, salondaki Cem Vakfı görevlileri tarafından tartaklanarak dışarıya çıkartıldı.

Ardından bir grup Alevi, "Kabe'mizdir insandır, Fethullah değil", "Feto'nun projesi, neyin nesi!", "Haramdan cemevine tuğla olmaz", "Devletin Alevi'si olmayacağız" yazılı dövizler açarak, protestoyu devam ettirdi.

Eylemcilere müdahale eden Cem Vakfı yöneticileri, önce dövizleri aldı, ardından da eylemcileri salondan dışarıya çıkardı. Protestocu Aleviler, polis yaptığı kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

'SAYIN GÜLEN'İN DÜŞÜNCESİNE KATILIYORUM'

Daha sonra konuşmasına devam eden Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, "cami-cemevi projesi"ni savunmaya devam etti, "Bu ülkenin Sünni Müslümanlarının en önemli liderlerinden Sayın Fethullah Gülen, 'Caminin yanına cemevi de yapalım, bu ayrımcılığı kaldıralım' dedi. Ben de tereddütsüzce kabul ettim. Sembolik olacaktı, 3-5 tane yapılacaktı. Bu proje Tuzluçayır'da hayata geçirildi. Bazı mercilerin bu projeye karşı çıkışına tanık olduk. Cami-cemevi projesi yanlış değildir. Sayın Fethullah Gülen'in bu düşüncesine iştirak ediyorum. Yarın da edeceğim."

Toplantıya, Cem Vakfı'na bağlı dedelerin yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.