İZMİR - Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) İzmir İl Örgütü, Kültür Bakanı ve AKP İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Günay'ın "İnciraltı Planı'na itiraz edenlerin isimlerini Konak Meydanı'nda açıklayacağım" sözüne tepki gösterdi.
EDP İzmir İl Örgütü, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür Bakanı'nın birinci görevinin tarihi ve kültürü korumak olduğu belirtilerek, "Askı süresi içinde plana karşı gerçek ve tüzel kişilerin yasal itiraz hakları olmasına karşın, Sayın Bakan şimdiden 'plana itiraz edenlerin isimlerini Konak Meydanı'nda açıklayacağını' söyleyerek, itiraz hakkını kullanacakları plandan çıkarı olanlara hedef gösteriyor" diye belirtti.

Ertuğrul Günay'ın Allianoi'nin mezar kazıcısı rolünü üstlendiği kaydedilen açıklamada, Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın da Ertuğrul Günay'ın bakanlığı döneminde yıkıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, "Bu olaylar dahi Ertuğrul Günay'ın kötü bir kültür bakanı olduğunu gösteriyor. Bunların hesabını verilmeden oy istemek, İzmirlileri aptal yerine koymaktır" ifadelerine yer verildi.

EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı, tüm İzmirlileri 12 Haziran’da, doğal ve kültürel varlıkları koruma sözü veren Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu bağımsız adaylarına destek vermeye çağırdı.