Taksim’de başlayan ve kısa sürede tüm yurda yayılan Gezi Parkı direnişi sürecinde polis şiddetini gösteren en akılda kalır ve tepki çeken görüntülerden birisi 2 Haziran günü İzmir Kordon’da 3 çevik kuvvet polisinin gençlere yönelik saldırısıydı. Deniz kenarında oturan gençleri, coplayıp genç bir kadının saçını çeken polisler hakkında, görüntülerin yayınlamasından birkaç gün sonra soruşturma başlatılmıştı.

AÇIĞA ALINDILAR

Kimlikleri kask numaralarından belirlenen polislerin orantısız güç kullanımına ilişkin soruşturmayı İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın talebiyle şehre gelen Mülkiye ve Polis Başmüfettişleri yürüttü. Görüntülere yansıyan 3 polisin açığa alınmasına karar verilen soruşturma esnasında çevik kuvvet personellerinin ifadelerine başvuran müfettişlerlerle güvenlik güçleri arasında ilginç diyalogların yaşandığı öğrenildi.

BU BEN MİYİM?’

Hürriyet’ten Erdal Kılınç’ın haberine göre, müfettişler, ifade esnasında gazetelere ve televizyonlara yansıyan saç çekme görüntülerini göstererek, bu saldırıyı yapan polis memuruna olayın nasıl geliştiğini sordular. Sahilde oturan genç kadının saçını çeken polis memurunun ise fotoğrafı görür görmez, “Bu ben miyim? O anı hatırlamıyorum” tepkisini verdiği belirtildi. “İfade sırasında oldukça üzgün olduğunu ifade eden ve saç çekme eyleminden dolayı da pişman olduğu” öne sürülen polis memurunun, savunmasında da, “20 saat boyunca uykusuz, ayakta ve görev başındaydım. Bu yaşananları hatırlamıyorum bile” dediği öğrenildi.