ÇHD İzmir Şubesi'nin üyelerine yaptığı çağrı ile KHK ile işlerinden atıldıkları için başlattıkları açlık grevinin 69. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için avukatların adliye binasında oluşturdukları "Dayanışma Zinciri" eylemine polis sert bir şekilde müdahale etti.

İzmir Barosu Vestiyeri önünde toplanan avukatlar yakalarında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğraflarını iğneleyip, ağızlarına maske takarak Dayanışma Zincirini oluşturdu.

Yapacakları 5 dakikalık sessiz eyleme izin vermeyen polis, dayanışma zincirindeki avukatların çevresini sardı. Polisler, dağılmadıkları takdirde savcılığın talimatıyla adliye içinde yapacakları her hangi bir eyleme müdahale edeceklerini, ancak adliye önünde eyleme izin vereceklerini söyledi ve avukatları sert bir şekilde darp ederek adliye önüne çıkardı.

Avukatlar adliye dışına çıkarılırken sık sık "Nuriye Semih onurumuzdur”, “Nuriye Semih yalnız değildir” sloganları attı.

Adliye önünde 10 dakikalık oturma eylemine geçen avukatlara bu defa da biber gazı ve joplu müdahale gerçekleşti. Polisin biber gazını avukatların yüzüne doğru sıkması üzerine çok sayıda avukat etkilendi. Bazı avukatlar da yaralandı.

“10 DAKİKALIK BARIŞÇIL BİR EYLEME BİLE TAHAMMÜLLERİ YOK”

Polis müdahalesinin ardından açıklama yapan ÇHD Genel Sekreteri Nergis Tuba Aslan mücadeleye devam edeceklerini belirterek "En demokratik hakkımızı kullanmamıza bile izin vermiyorlar. Buna bile tahammülleri yok. 10 dakikalık barışçıl bir eyleme bile tahammülleri yok. Faşizm her yerde, adliyede, sokaklarda. Biz ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz, adalet istemeye devam edeceğiz. Adalet aramaya her yerde devam edeceğiz" dedi. (Berkcan Zengin / Demokrat Haber İzmir)