İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde Bozdağ kayak tesislerinin üst tarafındaki bölgeye giden Dağcılık Kulübü üyesi 19 kişi tipiye yakalanıp mahsur kaldı.

Milliyet’te yer alan habere göre, grup üyelerinden Dürdane Seringenç isimli kadının da bölgede düşüp yaralandığı ve helikopterle kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayla ilgili bilgi veren İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Öğlen saatlerinde bir kişi düşme sonucu yaralandı. Daha sonra Hava Kuvvetleri helikopteriyle bölgeden alınıp Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi, ancak hayatını kaybetti. Dağcılık kulüpleri birbirleriyle iletişime geçerek bölgeye gelmişler. Biz daha önce bu bölgeye çıkılmamasıyla ilgili uyarmıştık. Ancak dikkate alınmamış. Daha sonra saat 17.00 sıralarında bir başka grubun yoğun tipi nedeniyle mahsur kaldığı bilgisi ulaştı. Ödemiş Kaymakamı, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerimiz bölgeye sevkedildi. İş makineleri de bölgeye gönderildi. Mahsur kalan dağcılara ulaşmak için çalışmalar başladı. Şu an mahsur kalan kişi sayısı 19. Bildiğimiz kadarıyla sağlık sorunları yok, telsiz bağlantımız var" dedi.