İzmir Valisi Erol Ayyıldız, 2 kişinin yaşamını yitirdiği, yaralı yurttaşların olduğu Bayraklı Adliyesi’ne yapılan bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Ayyıldız, “Elde olan verilere bakılarak eylemi yapanın PKK olduğu değerlendirilmektedir. Şehit polisimizin şüphesi sonucu asıl saldırı engellendi. Başka bir yerde eylem olma ihtimaline karşı tam bir teyakkuz halindeyiz” dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, saldırı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bayraklı Adliyesi’nin önünde bir araç geçerken polis noktasında durdurmak ve aramak istenmesi sonucu çatışma çıktı. Bu çatışma sonucu bombalı araç patlatıldı. Maalesef çıkan çatışma sonucu bir polis bir mübaşir şehit oldu. 5 yaralı var bazılarının durumu ağır.  Yanlarında iki adet kaleşnikof tüfek sekiz tane fişek ve el bombaları, tahmin ediyorum sekiz tane de el bombası ele geçirildi. Teröristlere ait olduğunu değerlendirdiğimiz bir araç daha kontrollü bir şekilde patlatıldı. Elde olan verilere bakılarak eylemi yapanın PKK olduğu değerlendirilmektedir. Şehit polisimizin şüphesi sonucu asıl saldırı engellendi. Aracı durdurmak istemesi sonrası teröristler kaçıyor. Aracı patlatıyorlar. Şehit kardeşimiz karşılık veriyor.

Tüm imkanlar ve ihtimaller değerlendiriliyor. Üçüncü şahıs… Olabilir veya olmayabilir. Başka bir yerde eylem olma ihtimaline karşı tam bir teyakkuz halindeyiz. İnşallah varsa yakalanır.”

RTÜK olay yeri görüntüleriyle ilgili geçici yayın yasağı getirdi.