İzmir'de, mahkeme tarafından, polise Konak ve Çiğli ilçeleri için geniş arama yetkileri verildi.

İzmir’in Çiğli İlçesi için her türlü umuma açık yer ve çevrelerde üst araması, araç araması ve özel eşyalar da dahil arama yapılması için karar verildiği ortaya çıktı. Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı tarafından verilen arama kararında alışveriş merkezleri, terminaller ve yollar gibi her alanda arama yapılması açıkça ifade ediliyor.

Radikal'den Fatih Yağmur'un haberine göre, verilen karar Çiğli için, “11 Şubat 2014 Salı Günü Saat 08.00’den 5 Nisan 2014 Saat 08.00’e kadar arama kararını geçerli kılıyor.

İzmir 22. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği arama kararının gerekçesi olarak ise “PKK’nin eylemlerini arttıracağı istihbaratlarının olduğu” ileri sürüldü.

İzmir Konak için verilen arama kararında ise 4-9 Mart tarihleri arasında arama kararının geçerli olduğu belirtildi. Arama kararında kişilerin özel kağıtlarının ve eşyalarının da aranması da yer alıyor. Bu kararın gerekçesi olarak ise Taksim Gezi olaylarının engellenmesi ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonu çerçevesinde yapılması muhtemel eylemler gösterildi.

Daha önce Ankara ve İstanbul'da da polise benzer yetkiler verilmiş, ancak mahkemeye yapılan itirazlar sonucunda iptal edilmişti.