7 Ekim’de, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarını Bornova’da protesto eden gruba polis ekipleri müdahale bulundu. Bu sırada 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, ellerinde silah bulunan bir grubun saldırısına uğradı. Önce silahla vurularak kanlar içinde yerde yatan Kaçaroğlu’nu, kurt işareti yapan gruptakiler linç etti.  Ağır yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ekrem Kaçaroğlu, 10 Ekim’de hayatını kaybetti.


İMC'nin haberine göre; kamera görüntüleriyle belgelenen vahşetin failleri olduğu belirtilen şahıslar tutuksuz yargılanıyor

SANIKLAR TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Olayın ardından araştırma yapan polis, TOMA’nın üzerindeki kameralardan çekilen görüntülerden Ekrem Kaçaroğlu’na saldırdıkları ve silah kullandıkları saptanan R.A., kardeşi K.A. ile akrabaları olan S.D. ve M.K.’yi gözaltına aldı. İzmir 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, Kaçaroğlu’nun ne şekilde ve kim tarafından yere düşürüldüğünün bilinmediği belirtip, yerdeyken yaralıya eylemde bulunduklarından, K.A. ve M.K. için tutuklama kararı verdi.

Silahla ateş eden R.A. ve S.D.’nin Kaçaroğlu’na yönelik eylemde bulunduklarına dair yeterli, güçlü delil elde edilemediğinden de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklu K.A. ve M.K. de daha sonra avukatlarının itirazı üzerine, İzmir 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı.

Sanıklar ise göstericilerin kendilerine saldırması üzerine canlarını korumak istediklerini ileri sürdü.

MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENDİ

Ekrem Kaçaroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili iddianame hazırlandı ve sanıklar K.A., M.K., R.A. ve S.D. hakkında ömür boyu hapis cezası istendi. Sanıkların, 25 Mart’ta İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacakları belirtildi.



Bu vahşeti yapanlar kamera görüntülerine rağmen... paylaşan: imctv

Dava dosyasına polis kamerası görüntüleri de girdi. Bu görüntülerde Ekrem Kaçaroğlu’nun, silahla vurulduktan sonra yere düşmesinin hemen ardından, o bölgede görüntülenmeye başladığı anlaşıldı. Görüntülerde, linç grubunun yaralı olarak yerde yatan Ekrem Kaçaroğlu’nu tekmelemeleri, ayrıca ellerindeki sopalarla vurmaları da yer aldı.

Ayrıca, Ekrem Kaçaroğlu, ağır yaralı olarak yerde yattığı sırada hem ona, hem de başında ağlayan yakınlarına yönelik yine linç grubu tarafından yapılan saldırılar da görüntülerde yer aldı.