İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan çağrıyla KESK ve Eğitim Sen, açlık grevinin 70. gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın sağlık durumuna dikkat çekti.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için 70 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlığına destek olmak için basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi.

Karşıyaka İş Bankası önünde düzenlenen açıklamaya çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri de enstrumanları ile katıldı.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Sözcüsü Mustafa Güven, OHAL' in emekçilere, ezilenlere ve tüm muhaliflere saldırmanın hukuksal kılıfı haline geldiğini söyledi.

Gülmen ve Özakça'ya bu sabah sularında sağlıkları ve yaşamları dahi gözetilmeden müdahale edildiğini söyleyen Güven, ülkenin bir çok yerinde açlık grevinin geldiği tehlikeli noktaya dikkat çekmek amacıyla eylemler yapıldığını polisin bu eylemleri sert bir şekilde engellemeye çalıştığını belirtti.

Hükümetin bu açlık grevi karşısında derhal harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Güven, "Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerimiz de suçlu değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur. Ne OHAL'e boyun eğeceğiz ne de iş güvencemizden vazgeçeceğiz. Asla teslim olmayacağız biz kazanacağız" dedi.  

Berkcan Zengin / İzmir