İYİ Parti seçime katılacak partiler arasında yer aldığını açıkladı. İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray yaptığı açıklamada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 20 Nisan saat 17.00 itibariyle YSK’ya gönderdiği listede seçimlere girecek partilere İYİ Parti’yi de eklediğini açıkladı. YSK Başkanı Sadi Güven “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan seçime girecek partilerin listesini isteyeceğiz” demişti.

İYİ Parti'den konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Yüksek Seçim Kurulu, Sayın Sadi Güven’in de belirttiği gibi partilerin sicil ve dosyalarını tutan, denetimlerini yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine katılma yeterliliğine sahip olan partilerin listesini istemiştir.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu bilgi ve belgeleri inceledikten sonra 20.04.2018 saat 17.00 itibarı ile Yüksek Seçim Kuruluna 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine katılma yeterliliğine sahip olan partilerin listesini vermiştir.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın YSK’ya verdiği ve daha önce seçimlere katılma hakkına sahip olan dokuz partiye ilâveten İYİ Partiyi de eklemiştir. Bu durumda İYİ Parti’nin 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine katılma hakkı tescil etmiştir.

Büyük Türk Milletine saygılarımızla duyururuz.

Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü"