Sanık’ken ‘tanık’ konumuna geçen Rıza Sarraf’ın itirafnamesi de açıklandı.

Dünkü ön duruşma öncesinde savunma makamı, kısa bir erteleme talebinde bulunmuş, ancak yargıç Richard Berman talebi reddetmişti. Buna karşılık yargıç, Sarraf’ın suçunu kabul ettiğini gösterir belgenin açıklanması talebini yerinde bulmuştu.

Belgenin açıklanmasıyla Sarraf’ın savcılıkla 26 Ekim 2017 tarihinde gizli görülen bir duruşmada anlaşmaya vardığı ortaya çıkmıştı. Anlaşmayla Sarraf iddianamede üstüne atılı altı suçlamayı da kabul ediyor, ayrıca mahkemede tanıklık yapmaya da razı oluyor.

İlerleyen saatlerde ‘itirafname’nin görselinin Twitter’da paylaşılmasıyla Sarraf’ın başka ifadeleri de ortaya çıktı.

Sarraf, 26 Ekim 2017 tarihli bir buçuk sayfalık ifadesine, iddianameyi okuduğunu ve kendisine yöneltilen suçların niteliğini anladığını belirterek başlıyor.

Suçunu itiraf etmesine rağmen yargıç tarafından cezalandırılabileceğinin farkında olduğunu belirten Sarraf şöyle devam ediyor:

“Suçluluğumu kabul ediyorum, çünkü davayı avukatımla istişare ettikten sonra suçlu olduğuma kanaat getirdim.

Suçluluğumu hür irademle ve gönüllü olarak kabul ediyorum.

Suçluluğumu kabul etmem için af, daha az ceza ya da benzeri bir vaatte bulunulmadı; herhangi bir zorlama, baskı ya da korkutma da söz konusu değil.

İlaç, uyuşturucu ve içki gibi suçluluğumu kabul etmemin sonuçlarını anlamamı etkileyecek bir maddenin etkisi altında değilim.”

Kaynak: Diken.com