Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus operasyonu kapsamında düzenlediği hava saldırısında 25 YPG'linin hayatını kaybettiğini duyururken, Türk ordusunun sivilleri hedef aldığı öne sürülüyordu.

Öyle ki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırılarda 35 sivilin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Reuters ve AFP gibi uluslararası yayın kuruluşları da Gözlemevi'nin bu açıklamasını servis etti.

Saldırılarda sivillerin hedef alındığını ise Sözcü’de yer alan bir haber doğrular nitelikte.

Gazeteden Saygı Öztürk imzalı haberde, savaş uçaklarının sivilleri vurduğu, 10’un üzerinde sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ancak haberde bunun "hain bir plan” olduğu iddia edildi.

Bu iddiaya göre ise; sivillerin de bulunduğu binanın ve etrafındaki silahların IŞİD hedefi olduğu sanılıp vurulması planı hayata geçirildi ve TSK’yı yanıltan şey de bu oldu.

Bu planan 'kanan' TSK da sivilleri vurdu.



NE OLDU?

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, TSK’nın hava ve topçu saldırılarının sivilleri hedef aldığını, saldırılar sırasında en az 35 sivilin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Cerablus’un güneyindeki Ceb el Kussa köyüne pazar günü düzenlenen saldırıda 20 sivilin öldüğü, en az 50 sivilin de yaralandığı öne sürüldü.

Ayrıca savaş uçaklarının bombardımanı sonucu bir çiftlikte de 15 sivilin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Bölgeden yayın yapan Hawar Haber Ajansı (ANHA) da Türk ordusunun sivillerin bulunduğu köyün vurulduğunu ve köyde ‘katliam yapıldığını’ yazdı.