Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine saat 17.30'da Galatasaray Meydanı'ndan yüzlerce kişi toplandı. Kalabalık, pazartesi Taksim'de çıkan olaylar sonrası gözaltılar, TMMOB yasasındaki düzenleme ve Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesini protesto etti. Bu grup, Taksim Meydanı'na yürümeyi planlıyordu ancak İstiklal Caddesi 'nde önlem alan polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Gruplar adına burada basın açıklaması yapıldı. Polisin yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından saat 19.00 sıralarında kalabalığın büyük bölümü dağıldı. Bir bölümü ise polisin uyarısı ile Galatasaray Meydanı'ndan ayrıldı. 

ARA SOKAKLARA GAZ BOMBASI

Galatasaray Meydanı'ndan ayrılan kalabalıktan bir bölümü ara sokakları kullanarak tekrar İstiklal Caddesi'ne çıktı. Taksim Meydanı'na ilerleyen grup, Fransız Başkonsolosluğu önünde önlem alan polisin engeline takıldı. Polis grubun dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmadı. Bunun üzerine polis, kalabalığın üzerine kalkanlarla yürüdü. Bazı grup üyeleri ara sokaklara girdi.

Daha sonra yeniden İstiklal Caddesi üzerinde toplanan kalabalık bir grup protesto gösterisini sürdürmek isterken polis yetkilileri de dağılmamaları halinde müdahale olacağı yönünde uyarı yaptı... Ardından polis müdahalesi başladı... TOMA 'dan su sıkan polis grubu Galatasaray Meydanı'na kadar sürdü...

Galatasaray'a açılan ara sokaklara dağılan gruptan bazı kişiler slogan atmayı sürdürürken polisin ara sokaklardaki müdahalesi de uzun süre devam etti. İstiklal Caddesi'nde tazyikli su kullanan çevik kuvvet polisleri ara sokaklarda ise gaz bombası kullandı. İstiklal Caddesi'nde ve ara sokaklarda bulunan yurttaşlar müdahaleler sırasında zor anlar yaşadı.

'SOPALI' ESNAFLA GERGİNLİK


Bu arada İstiklal Caddesi'ne açılan bazı ara sokaklarda göstericiler ile esnaf arasında gergin anlar yaşandı. Bazı esnafların ellerinde sopalarla dükkanlarının önüne çıkıp göstericilere müdahale ettikleri görüldü. Göstericiler de bu kişilere tepki göstererek karşılık verdiler.

Radikal'de yer alan habere göre, Ayhan Işık Sokak’ta iki kafeteryanın sahipleri ile çalışanları, polisten kaçarken sokağa giren eylemcilere tepki gösterdi. Burada arbede yaşandı. Bursa Sokak'ta da ellerinde sopa olduğu görülen birkaç esnaf, göstericilerin sokağa girmesini engellemeye çalıştı.

Ellerinde sopayla eylemcilere saldıran esnafın zaman zaman gazetecilerin görev yapmasını da engellediği görüldü.