YPG Basın Merkezi, 15 Eylül’den bu yana Kobani’de devam eden çatışmalarda son durumla ilgili resmi açıklama yaptı. YPG'nin açıklamasına göre, toplamda en az 53 IŞİD üyesi öldürüldü, son 6 günde ise 27 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi.

ANF'de yer alan habere göre, YPG Basın Merkezi, 15 Eylül’den bu yana devam eden çatışmalarda son durumla ilgili açıklama yaptı.

YPG'nin açıklamasında IŞİD'in Doğu Cephesi'nde ilerleyişinin durduğu aktarılırken, Batı Cephesi'ndeki çatışmalarda da 23 IŞİD'linin öldüğü kaydedildi. Açıklamada, “Son 24 saat içinde Kobani'nin her 3 cephesinde yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilebilen 53 çete öldürülmüş. Son 24 saat içinde 4, IŞİD saldırısının başladığı 15 Eylül’den bu yana ise toplam 27 YPG/YPJ’li hayatını kaybetmiştir," denildi.

SEREKANİYE'DE DE EYLEM

YPG Basın Merkezi, ayrıca dün akşam saatlerinde Serekaniye’nin güneyinde de IŞİD'e dönük bir eylem gerçekleştirdiklerini de bildirdi. Eylem ve yaşanan çatışmada toplam 34 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ve çok sayıda da IŞİD'linin yaralandığı kaydedildi. Ayrıca yüklüce savaş mühimmatının da ele geçirildiği belirtildi.