İstanbul Newrozu, "Özyönetimle özgür kimliğe, kentimizi de kendimizi de yöneteceğiz" sloganıyla 23 Mart Pazar günü Kazlıçeşme'de kutlanacak. Etkinliğe bir milyon kişinin katılımı hedefleniyor.

İstanbul Newrozu'nun 23 Mart Pazar günü Kazlıçeşme'de kutlanacak. Ana slogan; "Özyönetimle özgür kimliğe. Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz."

Bu yıl ki kutlamaya, 1 milyon kişinin katılımı hedefleniyor.

Newroz çalışmalarına ilişkin ANF'ye bilgi veren BDP il yöneticisi Erkan Karabayır, Newroz'un Kazlıçeşme'de kutlanması için gerekli hukuki girişimlerin bugün tamamlandığını söyledi, "23 Mart Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında Kazlıçeşme'de kutlamaya yapacağız" dedi.

Newroz'un bu yıl ki ana sloganının "Özgür önderlik, özgür Kürdistan" olarak belirlendiğini hatırlatan Karabayır, "Bu slogana paralel olarak İstanbul için 'Özyönetimle özgür kimliğe, kentimizi de kendimizi de yöneteceğiz' sloganı belirlendi" diye konuştu.

1 milyon kişinin katılımının hedeflendiğini kaydeden Karabayır, "HDP seçim büroları ile ilçe örgütleri ve BDP ilçe örgütlerinden araçlar kaldırılacak. 500 sokak pankartı asıldı, 150 bin el bildirisi dağıtıldı. Bu konuda yarın saat 11.00'de BDP İl Örgütü'nde basın toplantısı da düzenlenecek" dedi.

KİMLER KATILACAK?

Newroz şölenine konuşmacı olarak; BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Pınar Aydınlar ve Sırrı Süreyya Önder ve Rojava'dan bir temsilci yer alacak.

MKM Kadın Grubu, Roj Müzik Grubu, İdris Demir, Erol Berxwadan, Vardiya Müzik Grubu ve İlkay Akkaya müzik dinletisi sunacak.