BDP’li milletvekilinin halka karşı uygulanan yoğun polis şiddetine karşı dayanayıp küçük bir fiske vurmasıyla dağılan AK Parti ve muhalefet, ve bunu “densizlik”le tanımlayan Başbakan bakalım AK Partili vekillerin bu “densizlik”lerine ne diyecekler?

HANGİ AKP'Lİ VEKİL POLİS DÖVDÜ, KARAKOL BASTI?

AKP'li vekiller içerisinde eşine ve kızına şiddet uygulayanından karakol basanına kadar, her türlü şiddet uygulayıcısı mevcut! Acaba bu vekillerden kaçı hakkında ‘gereken yapıldı?’

Başbakan Erdoğan, BDP’li Tuncel ve Yıldız hakkında "gerekeni yapacaklarını" söylerken; kendi milletvekillerinin vukuatlarını ise unutmuş görünüyor. Bu durum, Erdoğan'ın gösterdiği tepkinin de samimiyetten yoksun olduğunu açıklar nitelikte.

Tuncel ve Yıldız'ın polise çıkışları halka uygulanan şiddete bir tepki manası taşıyordu ancak, AKP'li vekiller gerek aile içi şiddette, gerekse de savunmasız kişilere yönelik şiddette ön plandalar. Bu da, Erdoğan'ın şiddet vakalarını, 'kime karşı uygulandığı' üzerinden değerlendirdiğini açığa çıkarıyor.

Zira, Meclis zabıtları ve polis kayıtlarında “dayak” ve “hakaret” vakalarında çok sayıda AKP’li milletvekilinin ismi yer alıyor. AKP'li milletvekiller içerisinde eşine ve kızına şiddet uygulayanından karakol basanına kadar, her türlü şiddet uygulayıcısı mevcut!

Meclis'te şiddet uygulamaya kalkışan bir milletvekili ise, AKP'li Mehmet Çerçi'ydi. Manisa Milletvekili Çerçi, CHP'li kadın milletvekili Nur Serter'i dövmeye kalkışırken; "Susturun şu kadını; yoksa ben susturacağım" diyerek bağırdı.

KIZINI VE EŞİNİ DÖVDÜ; EŞİ TARAFINDAN TERK EDİLDİ

AKP'li Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan da, aile içi şiddet uyguladığı gerekçesiyle mahkemelik olanlardan. 16 yaşındaki kızına şiddet uygulayan Varan, bu nedenle eşi tarafından terk edildi. Varan'dan ayrılan Nuriye Durmuşoğlu, mahkemede, milletvekili eşinin kendisine ve kızına şiddet uyguladığını açıkladı.

'DOKUNULMAZLIĞIM VAR' DİYEREK EŞİNİ DÖVDÜ

Aile içi şiddet uyguladığı basına yansıyan bir başka AKP'li vekil ise, Halil Ürün'dü. Konya milletvekili Ürün, eşi Esma Ürün'ü yaralamaktan 1.5 yıl hapisle yargılandı. Asıl dokunulmazlık zırhına bürünenlerin AKP'li vekiller olduğu da, şiddete uğrayan Esma Ürün'ün anlatımıyla açığa çıkıyordu: "Bana yumruk attı. Bond çanta ile vurdu. Şikayet edeceğimi söyleyince, 'benim dokunulmazlığım var’ diye bana bağırdı.“

TOPLANIP ADAM DÖVMEYE GİDEN MİLLETVEKİLLERİ!

AKP'li vekiller içerisinde aynı zamanda mafya teşkilatı gibi davrananlar da, mevcut. AKP'nin Emin Bilgiç ve Sait Armağan isimli vekilleri, Isparta Tarım İl Müdürü Ramazan Nazlı'yı silahla tehdit ederek, dövdüler. Nazlı, AKP'li vekillerin şiddeti sonrasında "5 gün iş göremez" raporu aldı.

Kendisine sadece kimlik sorduğu gerekçesiyle de polise saldıran bir milletvekili ise, yine AKP'li Selahattin Dağ'dı. Mardin Havaalanı'ndaki görevli polisi döven AKP'li Dağ'ın daha sonraki açıklaması ise, ilginçti: "Bir yanlış yaptı, biz de affettik. Ben polisi severim."

KARAKOL BASIP OĞLUNU KAÇIRAN MİLLETVEKİLİ!

AKP Van Milletvekili Mustafa Bayram ise, karakol basıp oğlunu kaçırmakla meşhur! 7 Temmuz 2004'de gözaltına alınan oğlu Hamit Bayram'ı 'kurtarmak' için adamları ile birlikte Bölge Trafik Müdürlüğü’nü basan ve oğlunu kaçıran milletvekili, 5 yıl hapse mahkum oldu.

TAKIM ELBİSESİ KIYMETLİ MİLLETVEKİLİ!

AKP'li vekiller, Meclis içerisinde ve dışarısında şiddet uygulamaya doymuyorlar. Meclis'te bahçıvanlık yapan Bilal Özdemir, AKP Giresun Milletvekili Hasan Aydın tarafından "üzerine toz geldiği" gerekçesiyle dövüldü.

BELİNDE SİLAHLA KURUM BASAN MİLLETVEKİLİ!

AKP Urfa Milletvekili Ramazan Başak da, mafya özentiliğine soyunanlardan. Yanına 5 arkadaşını alan Başak, bellerinde silahlarla birlikte Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Toprak Reformu Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Toplulaştırma ve Dağıtım Daire Başkanı Gürsel Küsek’in odasını bastı. Olaya müdahale etmek isteyenler ise, Başak'ın arkadaşları tarafından şiddete uğradı.

Yine AKP'li milletvekilleri olan Faruk Koca ve Mustafa Cumhur ise, hac dönüşü Gümrük Kapısı'ndaki görevlileri, gümrük işlemlerinin geciktiği gerekçesiyle dövdüler. Olayı reddeden milletvekillerine yanıt ise, şiddete uğrayan görevli tarafından verildi: "Güvenlik kameraları kayıtları incelensin."

YAKINLARI DA ONLARA BENZEDİ!

Hükümetin milletvekilleri gibi, yakınları da şiddete meraklı. AKP Burdur Milletvekili Mehmet Alp'in yakınları, kavga çıkardıkları gerekçesiyle gözaltına alınmak istendi ancak "Dayım milletvekili, beni götüremezsiniz" dedikten sonra, iki görevliyi hastanelik etti.

Bu tablo, haliyle sadece basına yansıyanları kapsıyor. Ancak bu örneklerle birlikte gerek kadına bakış açısı, gerek edindikleri konum itibariyle AKP'li milletvekillerin şiddete hayli eğilimli oldukları ortada.

ANF