İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şehir Hatları'na katılacak 10 yeni vapuru tanıttı. Topbaş, vapur renkleri için halk oylaması yapılacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim çalışmaları kapsamında Kartal’da esnafı ziyaret etti. Kartal’dan Aydos’a teleferik kuracaklarını açıkladı.

Aydos’tan Kartal Meydanı’na teleferik kuracaklarını söyleyen Topbaş, ulaşımı kolaylaştırmak için de Kartal’dan E-5 Karayolu’na kadar havaray sistemi kurmayı düşündüklerini belirtti.

Şehir Hatları filosuna 10 yeni vapur katacaklarını kaydeden Topbaş, “Hazırlıklarını yaptığımız renklerini daha sonra belirleyeceğimiz, 10 adet gemi hazırlığımız var. Dezavantajlı grupların ve engellilerin rahatlıkla kullanabileceği, yakıt ve zaman tasarrufu sağlayan özel dizaynlı tekneler denizi daha iyi kullanmak adına devreye girecek.” ifadelerini kullandı. Topbaş yeni vapurların renklerini halkın belirleyeceğini açıkladı.

TWİTTER’DAN TANITTI

Topbaş, bahsettiği yeni vapurların görüntülerini de twitter hesabından tanıttı. Turkuaz, erguvan ve fıstık yeşili ve beyaz renklerdeki vapurlarda, özellikle engelliler için düşünülen kullanım kolaylıkların vurgulandığı görüldü.

Topbaş, yeni vapurları twitter’da şu sözlerle tanıttı:

"İstanbul Şehir Hatları filosuna 10 yeni gemi kazandırıyoruz. Yeni gemiler; çevreci, engelli erişimine uygun ve tasarruflu olacak. Yeni gemiler, 700 yolcu kapasiteli... İşte yeni gemiler..."