Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısın ardından İstanbul’da beklenen yağış akşam saatlerinde etkisini göstermeye başladı.

İstanbul’un Silivri ve Beylikdüzü ilçelerinde başlayan dolu yağışı ise hayatı olumsuz yönde etkilerken, trafikte de aksaklıklar meydana geldi.

MARMARAY SEFERLERİ DURDURULDU

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış, E-5 Silivri yönünde trafiği durdurdu. Metro seferleri de iptal edildi.

Marmaray tünel çıkışında araç çıkışlarına 10 dakika boyunca izin verilmedi. Marmaray seferleri iptal edildi.

Yenikapı-Havalimanı metrosunun Yenikapı’dan Bayrampaşa’ya kadar olan kısmını su basarken, vatmanların duraklarda yolculara ‘Aracı acil çıkarmam lazım’ anonsu yaptığı öğrenildi.

AVRASYA TÜNELİ TARFİĞE KAPATILDI

Avrasya Tüneli'nin, yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle tedbiren trafiğe kapandığı belirtildi.

Kent genelinde akşam saatlerinde yer yer dolu şeklinde yağan sağanak nedeniyle trafikte de aksamalar yaşanıyor.

FERİBOT SEFERLERİNDE AKSAKLIK

Yağış ile birlikte başlayan fırtına nedeni ile vapur seferlerinde aksaklıklar yaşanırken, bir deniz otobüsünün kayalara çarptığı ve yolculara can yeleği dağıtıldığı bildirildi.

Bandırma'dan gelen Adnan Menderes adlı İDO feribotu Yenikapı'da iskeleye yanaşırken Orhangazi adlı feribota çarptı. Adnan Menderes feribotunda yarık oluştu.

ATATÜRK HAVALİMANI'DA UÇUŞLARDA  AKSAKLIKLAR YAŞANIYOR

Yağış ve fırtına nedeni ile İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Atatürk Havalimanı’nda da uçuşlarda aksaklılar yaşanıyor.

Yağış nedeni ile Beşiktaş’ta ise yollarda oluşan su birikintileri nedeni ile yayalar duraklara sığınırken, araç geçişlerine aksaklık yaşandı.

ŞİŞLİ’DE MEZARLIK DUVARI ÇÖKTÜ: YARALILAR VAR

Şiddetli dolu yağışının vurduğu İstanbul’da Şişli Ergenekon Caddesi’nde bulunan, Ermeni Mezarlığı olarak da bilinen Fransız Latin Katolik Mezarlığı’nın duvarı çöktü.

Bir minibüs ve bir taksi devrilen taşlar nedeniyle hasar görürken, olay yerine ambulans geldi.

Devrilen taşlar nedeniyle yaralanan yurttaşlar hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıkları duvar altında kalanların olduğunu söylerken kurtarma çalışması başlatıldı.

EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Şişli ve Feriköy'de çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Bakırköy ve Ataköy'de de su baskınlarına neden olan şiddetli yağış sonrası bazı araçlar mahsur kaldı.

HAYDARPAŞA'DA VİNÇ DEVRİLDİ

​İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtınanın ardından Haydarpaşa Limanı'nda bir vinç devrildi.

Vincin devrilmesinin ardından yangın çıktığı görüldü.

'OLDUĞUNUZ YERDE EN AZ 1 SAAT KALIN'

Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İstanbul'da başlayan yağış ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Kadıoğlu, 'Avrupa yakasında olduğunuz yerde en az bir saat kalın. Anadolu Yakası'ndaysanız hemen çıkıp evinize gidin' dedi.

​Hürriyet'in aktardığına göre Kadıoğlu, başlayan yağmurun bir saat süreceğini, Avrupa Yakası'nda oturan vatandaşların sokakta mücadele etmesinden çok olduğu yerde kalmasının daha doğru olacağını söyledi.

Kadıoğlu sözlerine şöyle devam etti: 'Avrupa yakasında zaten trafik felç olacak. Anadolu yakasındakiler hemen çıkıp evine gitsin. Dünyanın her tarafında meteoroloji radarını vatndaş takip eder, ona göre dışarı çıkayım mı diye plan yapar. Ancak bizim ülkemizde maalesef meteorolojik okur yazarlığı çok düşük. Bunu yükseltmemiz gerekiyor.'