İstanbul Pendik’te, Pendik-Aydos hattında sefer yapan bir minibüse binen 21 yaşındaki Melisa S. İsimli genç kadın, ‘Ramazan’da mini etek giydiği’ gerekçesiyle kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs tarafından saldırıya uğradı.

Minibüs içindeki kamera üzerinden eşgali tespit edilen saldırgan yakalandığı belirtiliyor.

 Melisa S. teşhis için polis merkezine gidiyor. Saldıya uğrayan genç kadının avukatının açıklama yapması bekleniyor.

BirGün’den Mustafa Kömüş’e konuşan genç kadının annesi Zeynep S., kızının psikolojisinin bozulduğunu ve 2 gündür toplu taşıtlara binemediğini söyledi.

Zeynep S., kızının 14 Haziran Çarşamba günü Zümrüt Caddesi’nden minibüse bindiğini ve minibüste bulunan bir şahıs tarafından mini etek giydiği gerekçesiyle saldırıya uğradığını aktardı.

‘BÖYLE GİYİNMEYE UTANMIYOR MUSUN?’

Zeynep S., saldırganın kızına küfür ve hakaret ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Saldırgan kızıma ‘O*ospu, Ramazan’da böyle giyinmeye utanmıyor musun’ gibi şeyler söylemiş. Arabadan inerken kızıma yumruk atmış. Kızımın kafası arabanın camına çarpmış. Başka bir kız ise arabadan inmesin diye kolundan tutmuş, saldırgan da yumruklarla kafasına vurmaya devam etmiş. Daha sonra arabadan inmiş. Kızım da onunla birlikte inmiş, ama saldırgan kaçmış.”

‘KAFASINDA MORLUKLAR OLUŞMUŞ’

Çevrede bulunan polislerin Melisa S.’yi telaşlı görüp yanına geldiğini aktaran Zeynep S. “Polisler, kızımı telaşlı görünce yanına gelmişler. Kızım olayı polislere anlatmış. Polisler, etrafta biraz arama yapmışlar, ancak saldırganı bulamamışlar. Sonrasında Kurtköy Polis Karakolu’ndan ekip arabası istemişler. Ekip arabasıyla birlikte karakola gidip, tutanak tutulmuş. Oradan polislerle birlikte hastaneye gitmişler. Biz de ablasıyla birlikte hastaneye gittik. Hastanede muayene ettiler. Kafasında birtakım morluklar, şişlikler var. Kök dişinin ucu kırılmış. Raporu aldık, akşam karakola götürdük. Karakolda olayı incelediklerini ifade ederek, cumartesi günü ‘Tekrar konuşuruz’ dediler diye konuştu.

‘TOPLU TAŞITLARA BİNEMİYOR’

Zeynep S., kızının psikolojisinin kötü olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Şu anda kızımın sağlık durumu da iyi değil. Özellikle başında acısı ve ağrısı var, midesi bulanıyor. Psikolojisi bozuldu, iki gündür toplu taşıtlara bindiremiyorum. Bu iki günde nereye gittiysek taksiyle gittik. Ablasıyla benim aramda oturuyor, elimizi bırakmıyor asla.”