İstanbul Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında patlama meydana geldi.

Patlamada çok sayıda araç hurdaya dönerken, 10 kişi yaralandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 vatandaşımız yaralandı" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, İstanbul Yenibosna'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.



SALDIRIDA 10 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve askerlik şubesi yakınında meydana gelen patlamada 10 kişinin yaralandığını belirterek, ağır yaralı olmadığını söyledi.
 
Şahin, Bahçelievler'de meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Şahin, 14.45 civarında Bahçelievler Fatih Caddesi'nde bombalı bir motosikletin park edilmesi suretiyle bir patlama meydana geldiğini belirterek, "Patlamada 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Daha önceki twitter açıklamamızda 1 ağır, dört normal yaralı diye açıklamıştık ama Allah'a şükür ağır yaralımız yok. Tedavileri devam ediyor." dedi.

Olayla ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Şahin, olayın oluş şekli, konuyla ilgili örgüt bağlantısına ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

MOTOSİKLETİ GETİRİP BIRAKMIŞ
 
Motosikletle gelen bir kişinin kaçtığı ve iki kişinin de uzaklaştığı yönündeki iddialara ilişkin soru üzerine, Şahin, "Bunların tamamı araştırılıyor. Motosikleti birisi getirip bırakıyor oraya. Bununla ilgili etraftaki kamera görüntülerinin tamamı toplanıyor. Bunlar detaylı incelenecek. Şu anda tahkikat aşamasında olduğu için bundan fazla bir şey söylememiz mümkün değil. Polislerimizden yaralımız yok." şeklinde konuştu.

Vali Şahin, bir soru üzerine, konuya ilişkin henüz gözaltına alınan kimsenin olmadığını belirtti.


 
ASKERLİK ŞUBESİNE DE YAKIN
 
Patlamanın olduğu nokta, polis karakolu, askerlik şubesi ve Adli Tıp Kurumu ve birçok eğitim kurumunu da yakın.



SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yenibosna'da gerçekleşen hain saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlardan sorumlu Başsavcı vekili İsmail Uçar ve aynı bürodan 3 Cumhuriyet savcısı saldırının gerçekleştiği olay yerine geldi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yenibosna'da gerçekleşen hain saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.



Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi.

Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor.