Devrimci Parti Genel Başkan Ufuk Göllü ve partililere ait birçok ev ile birlikte İstanbul İl Örgütü'ne polislerce basıldı. Baskınlarda 10 parti yöneticisi ve üyesi gözaltına alındı.

İstanbul'da bu sabah Devrimci Parti yöneticileri ve parti teşkilatlarına yönelik polis baskınları yapıldı. Baskın yapılan adresler arasında Genel Başkan Ufuk Göllü'nün kaldığı Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde bulunan eve de baskın yapıldı. Evde arama yapan polisler daha sonra evden ayrıldı. Ellerinde arama izni bulunmadığı, sadece parti üyesi Halil Sönmez'e dair gözaltı kararı bulunduğu belirtilen polisler, Sönmez ile birlikte hakkında herhangi bir gözaltı kararı olmayan partinin MYK üyesi Salih Şahin'i de gözaltına aldı. Sönmez ve Şahin'in gözaltına alınmasının ardından polis evden ayrıldı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, yapılan arama sırasında evde bulunanların polislerce darp edildiği de öğrenildi.

Aynı mahallede bulunan Sultangazi İlçe Örgütü de yine özel harekat timleri tarafından kapısı koçbaşı ile kırılarak basıldı ve içeride arama yapıldı. Kimi parti materyallerine el koyan polisler daha sonra bürodan ayrıldı.

Partinin İstanbul İl Yürütme Kurulu üyesi Muratcan Emir ise İkitelli'de bulunan evine yapılan baskın ile gözaltına alındı. Yine partinin MYK üyeleri Bülent Parmaksız ve Vedat Türk ile İstanbul İl Başkanı Selim Polat ve parti üyeleri Okan Kayar, Ahmet Sebat, Yasin Aydın ve Erdem Cabul da kaldıkları farklı adreslere yapılan baskınlarda gözaltına alındı.

MYK üyesi Sinem Şahin'in kaldığı evi de basan polisler herhangi bir gözaltı yapmadan evden yaptıkları aramanın ardından ayrıldı.


Parti yöneticilerinin evlerine yapılan baskınların yanı sıra partinin Kadıköy'de bulunan İstanbul İl Örgütü binası da polislerce basıldı ve içerisi dağıtıldı. Yapılan aramaların ardından polisler binadan ayrıldı.

Gözaltına alınanlar ise ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.