İstanbul Zeytinburnu'nda dün düzenlenen silahlı saldırı sonucu İslami kimliğiyle bilinen Abdullah Özbek (Buhari) adlı bir kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İslami “İhsan Derneği”nde faaliyet yürüttüğü belirtilen Özbek kökenli Abdullah Hoca lakaplı “Abdullah Buhari”nin, dernek binasının yanında şapkalı ve kot pantolonlu bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradığı açıklandı.

Saldırganın bir el ateş ederek kaçtığı, İstanbul Cerrahpaşa Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan Abdullah Özbek’in hayatını kaybettiği öğrenildi.

Aslen Özbek olan Abdullah Özbek Hoca'nın üç ay önce Özbekistan İstihbaratı tarafından tehdit edildiği öne sürüldü. Cinayetin radikal İslamcı gruplar arasındaki çatışmadan kaynaklı olabileceği yorumları da yapılırken, aralarında IŞİD yanlısı bir sitenin de olduğu Türkiye’deki radikal İslamcı haber sitelerinin Özbek kökenli Abdullah Hoca’yı “şehit” ilan etmesi dikkat çekti.

İstanbul Zeytinburnu özellikle Özbek, Uygur, Afgan, Kazak, Türkmen, Tacik ve çeşitli Orta Asya ülkelerinden gelenlerin yoğun olarak yaşadığı ve radikal İslamcı grupların faaliyetlerinin bulunduğu bir bölge.

Çeçenistan uyruklu bir kişi gözaltına alındı.

Polis ekipleri, Buhari'nin öldürülmesiyle ilgili çalışma başlattı. Saldırının gerçekleştiği bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ve görgü tanıklarının ifadelerine başvuran ekipler, olayla ilgili Çeçenistan uyruklu bir kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheli, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.