Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara Denizi üzerindeki yağış yüklü bulutların İstanbul'a doğru ilerlediğini ve öğle saatlerinde İstanbul'un batısına ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Şen, "Tekirdağ ile Marmara Denizi Üzerinde CB (Cumulonimbus) bulutu var. Yıldırım, şimşek ve aşırı yağış üretiyor. 2 saat sonra İstanbul'un batısını etkiler" uyarısında bulundu. Bu hafta sıcaklıkların tüm yurtta mevsim normallerinin altına düşeceğini belirten meteoroloji uzmanı Abdullah Kahraman ise İstanbul için, "Sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak. Salı sabahı şehir merkezi 6-7 dereceyi görebilir" uyarısında bulundu.

Salı günü düşen sıcaklıklar Çarşamba günü ise tekrar yükselişe geçiyor.

Twitter hesabından uyarıda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "Tekirdağ ile Marmara Denizi Üzerinde CB (Cumulonimbus) bulutu var. Yıldırım, şimşek ve aşırı yağış üretiyor. 2 saat sonra İstanbul'un batısını etkiler" mesajını paylaştı.

Öte yandan 19 Mayıs Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman, "Doğu Avrupa'dan Balkanlar'a, oradan da Türkiye'ye sarkacak kutupsal hava kütlesi ile birlikte bu hafta sıcaklıklar tüm yurtta mevsim normallerinin altına düşüyor" dedi.

Pek çok bölge için sezonun şimdiye kadarki en soğuk havasının yaşanacağını belirterek Kahraman, "Kış lastikleri kullanılacak bir hava, insanları kapalı mekanlara kapatacak, salgın hastalıkları artırabilecek bir hava" uyarısında bulundu.

Yarın İstanbul'da en yüksek sıcaklık 11, en düşük sıcaklık 6 dereceye kadar inecek. Çarşamba gününden itibaren ise sıcaklıklar toparlıyor ve 15 dereceye kadar çıkıyor.

Soğuk hava kütlesiyle beraber yağışın da geleceğini belirten Kahraman, "Kıyılar, batı bölgeler ve güneydoğu hariç hemen her yer kar görecek. Yağış miktarı Iç Anadolu ve kısmen Ege'de az, Marmara, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da mevcut kuraklığı kıracak kadar olmasa da fazla. Karadeniz ve Akdeniz kıyılarında rüzgar zaman zaman kuvvetli. Bu soğuk ve yağışlı havanın ardından ise bir müddet kuru bir döneme giriyoruz.

Ay sonunda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi muhtemel" açıklamasını yaptı. İstanbul'da bu gece başlayacak yağmurun salı günü ilk saatlere kadar aralıklı olarak süreceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman, "Sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak. Yarın sabah yani Salı sabahı şehir merkezi 6-7 dereceyi görebilir" dedi.

Salı gününden itibaren ise sıcaklıklar toparlıyor ve Çarşamba günü 15 dereceye tekrar çıkıyor.

(Kaynak:Hürriyet)